2019-03-19 22:34:10
Φωτογραφία για Στο Λευκό Οίκο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ν. Τραμπ με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας,

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προς τιμήν της ελληνικής ομογένειας, με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. κ.Δημήτριος, η υπεύθυνη της ελληνικής κυβέρνησης για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κ. Παναγοπούλου, ο τομεάρχης εξωτερικών βουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, ο βουλευτής της ΝΔ Χ.Θεοχάρης , o Πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας του Σικάγο Κ. Χανιωτάκης, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Αμερική και επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες ελληνικής καταγωγής.

Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος του Tarpon Springs της Φλόριντα των ΗΠΑ με καταγωγή από την Κάλυμνο Chris Alahouzos, με τον οποίο ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των χωρών και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών. Ο κ. Alahouzos ευχήθηκε στον κ. Πατούλη καλή επιτυχία και του εξέφρασε την αμέριστη στήριξήτου.


Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ισχυρούς επιχειρηματίες της ελληνικής ομογένειας που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι τρόποι συνεργασίας και η δρομολόγηση κοινών συνεργειών με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς της.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Αμερικανού Προέδρου παραβρίσκομαι στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λευκό Οίκο με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τιμώντας τον ελληνισμό και την ελληνική ομογένεια, ενώ είχα την τιμή να παραβρεθώ και στην ορκωμοσία του.

Όλοι οι Έλληνες που παραβρεθήκαμε εδώ και ακούσαμε την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τα ισχυρά φιλελληνικά του αισθήματα.

Οι σχέσεις των δύο λαών Αμερικανών και Ελλήνων, έχουν διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς. Η Ελληνοαμερικανική φιλία έχει θεμελιωθεί σε δυνατές βάσεις οι οποίες είναι ακλόνητες και έχουν δομηθεί σε κοινές αξίες.

Η χώρα μας πρέπει να επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και συνεργασία των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στην Ουάσιγκτον είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με επιφανείς προσωπικότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της ελληνικής ομογένειας, καθώς και με σημαντικούς εκπροσώπους της Αμερικανικής Αυτοδιοίκησης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεών μας βρέθηκαν οι δίαυλοι επικοινωνίας που πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω προκειμένου να ενδυναμωθεί η προσπάθειά μας για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της Αττικής, μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς της. Θα επενδύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση με πολύτιμο σύμμαχό μας την ελληνική ομογένεια η οποία είναι διαχρονικός συμπαραστάτης της χώρας μας».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ