2019-03-20 14:36:00
Φωτογραφία για Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Γενετιστές βρήκαν τον ένοχο
Ένα μυστήριο 131 ετών φαίνεται πως φτάνει επιτέλους στη λύση του. Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, η ταυτότητα του διαβόητου αιμοσταγούς δολοφόνου «Τζακ Αντεροβγάλτη» είναι πλέον γνωστή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, πρόκειται για έναν Πολωνο-εβραίο μετανάστη, τον Ααρών Κοσμίνσκι, κομμωτή στο επάγγελμα που στοίχειωσε τους δρόμους του Λονδίνου χωρίς ποτέ να συλληφθεί και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών, σύμφωνα με τους γενετιστές επιστήμονες.

Ειδικότερα, η λύση στο αίνιγμα δόθηκε χάρη σε ένα ματωμένο σάλι ενός από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη, που φέρει κηλίδες αίματος από δύο άτομα. Ενός από τα θύματα του δολοφόνου, της Κάθριν Έντοους, και, όπως όλα δείχνουν, του ίδιου του Τζακ του Αντεροβγάλτη, Ααρών Κοσμίνσκι.

Ο Κοσμίνσκι ζούσε μαζί με τους δύο αδερφούς και την αδερφή του στην οδό Γκρινφιλντ, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε το δεύτερο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη.


Σύμφωνα με την Dailymail, ο επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρτς αγόρασε το ματωμένο σάλι σε δημοπρασία πίσω στα 2007. Το σάλι είχε βρεθεί δίπλα στο νεκρό σώμα της Έντοους και έφερε κηλίδες αίματος, που αρχικά θεωρείτο πως της άνηκαν.

Η Έντοους είχε δολοφονηθεί αγρίως από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη στις 30 Σεπτεμβρίου του 1888. Της είχε αφαιρεθεί το ένα νεφρό και τα μάγουλά της ήταν κατακρεουργημένα.

Οι φήμες έλεγαν ότι ο δολοφόνος είχε φάει το νεφρό του θύματος, σε μια αηδιαστική και ανώμαλη πράξη κομπασμού.

Η Έντοους ήταν το δεύτερο θύμα που σφαγιάστηκε από το μανιακό μαχαιροβγάλτη εκείνη τη νύχτα. Ο Τζακ είχε σκίσει και το λαιμό της Ελίζαμπεθ Στράιντ, μια ώρα νωρίτερα.

Η πρώτη φορά που ο Κοσμίνσκι είχε συνδεθεί με τον διαβόητο δολοφόνο ήταν πίσω στα 2014, αλλά ένα λάθος στην ορολογία της εξέτασης DNA στάθηκε αρκετό ώστε το πόρισμα να απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Έκτοτε, οι αναλύσεις επαναλήφθηκαν, αυτή τη φορά πιο προσεχτικά, κι εξετάζοντας τα DNA απογόνων της Έντοους και του Κοσμίνσκι, η ταυτότητα του φονιά ήρθε στο φως.

Έτσι, το μυστήριο αναφορικά με την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη συνεχίστηκε, ωστόσο αυτά τα νέα στοιχεία φαίνεται πως, τελικά, αποκάλυψαν το δολοφόνο.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ