2019-03-20 15:24:52
Φωτογραφία για Νηστεία και διατροφή: Πώς δεν θα πάρετε κιλά;
Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση, κυρίως από το κρέας, είναι η περίοδος της νηστείας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με ό,τι αρκετοί πιστεύουν, τις ημέρες της νηστείας οι περισσότεροι όχι μόνο δεν χάνουν  βάρος, αλλά βλέπουν τη ζυγαριά να ανεβαίνει.

Δείτε παρακάτω πώς δεν θα πάρετε κιλά όσο νηστεύετε:

Με μέτρο το λάδι στα νηστίσιμα φαγητά

Τα όσπρια, τα λαδερά και οι σαλάτες επιβαρύνονται με περισσότερες θερμίδες αν χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες λαδιού. Έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι μόνο μια κουταλιά περιέχει περίπου 135 θερμίδες.

Συνδυασμοί που χορταίνουν

Για να περιοριστούν οι αυξομειώσεις του σακχάρου, οι οποίες προκαλούν εύκολα λιγούρες, βάλτε στο πιάτο σας χορταστικούς «συνδυασμούς», όπως:

όσπρια με ρύζι (π.χ. φακόρυζο, ρεβιθόρυζο)σαλάτες με μανιτάρια και σουσάμιρύζι ή ζυμαρικάλαχανικά με θαλασσινά ή και μανιτάρια


Ποτέ χωρίς πρωινό

Μην παραλείπετε το πρωινό το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει τσάι, 1-2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, 40 γρ. χαλβά και 3-4 ελιές.

Ναι στα ενδιάμεσα γεύματα

Tα ενδιάμεσα γεύματα κόβουν την όρεξη και βοηθούν να μην τρώτε υπερβολικά στα κυρίως γεύματα. Ιδανικά για τις δύσκολες ώρες θεωρούνται το παστέλι, τα φρούτα, τα κριτσίνια ολικής άλεσης!

Με μέτρο το ψωμί και ο χαλβάς

Φροντίστε να μην ξεπερνάτε τη μια φέτα ψωμί στο κυρίως γεύμα. Προσοχή στο χαλβά από ταχίνι, γιατί παχαίνει, οπότε η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με σύνεση!

Όχι στα πολλά τηγανητά

Οι τηγανητές πατάτες, τα τηγανητά καλαμαράκια και τα τηγανητά λαχανικά, κατά τη διάρκεια της νηστείας, είναι μία από τις πιο επικίνδυνες διατροφικές παγίδες, καθώς όλα αυτά απορροφούν μεγάλες ποσότητες λαδιού. Καλό είναι η κατανάλωσή τους να γίνεται με μέτρο και να μην ξεπερνάτε τη μια μερίδα εστιατορίου.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ