2019-03-20 21:20:30
Φωτογραφία για Λιμενικοί Αττικής, Πειραιώς και Νήσων: Σύγχρονες Γαλέρες τα Πλοία Ανοιχτής Θαλάσσης
Διαβάστε την ανακοίνωση - καταγγελία των Λιμενικών Αττικής, Πειραιώς και Νήσων: Θέατρο του παραλόγου η κατάσταση στις Ναυαρχίδες του Λιμενικού Σώματος σε απόγνωση τα Στελέχη και οι

οικογένειές τους.

Τα Στελέχη που επανδρώνουν τα Π.Α.Θ. δίνουν καθημερινά κυριολεκτικά την ψυχή τους και δυστυχώς η αντιμετώπιση που εισπράττουν είναι η χειρότερη δυνατή.

Την τελευταία τριετία όταν και έπεσε η σύνθεση των σκαφών από 32 άτομα στα 25, κάτι που είχαμε προειδοποιήσει ως Ένωση, δημιουργήθηκαν τεράστια και άλυτα προβλήματα που δυστυχώς καλούνται να επωμιστούν Κυβερνήτες και Οπλονόμοι δίχως να έχουν την παραμικρή ευθύνη, καθώς αναγκάζονται να δυσαρεστούν τα πληρώματα με την αδυναμία χορήγησης αδειών που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ψυχικής ηρεμίας των Στελεχών.

Η υποστελέχωση αυτή, οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις στο να χάνουν τα Στελέχη τις άδειές τους (!) πράγμα που βάσει των εργασιακών κεκτημένων είναι παράνομο και καταχρηστικό!!!


Επιπροσθέτως, κατά την διάρκεια των πολύμηνων αποστολών δεν δίδονται οι προβλεπόμενες ημέρες ανάπαυσης στα πληρώματα παρόλο το ότι ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλεπόμενες πλεύσιμες ώρες βάσει Κανονισμού ωραρίου λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος .

Τέλος, καλούμε την Διοίκηση και το Συμβούλιο Μεταθέσεων να σεβαστεί το ΠΔ μεταθέσεων καθώς το 90% (!!!) των Στελεχών των Π.Α.Θ. έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας στην εν λόγω Υπηρεσία και δυστυχώς λαμβάνουν επανειλημμένως αρνητικές απαντήσεις στο αίτημά τους για να μετατεθούν.

Βάσει των ανωτέρω ως Ένωση Αττικής αιτούμαστε τα εξής:

Επαναφορά της οργανικής σύνθεσης των Π.Α.Θ. στα 34 άτομα.

Εναρμονισμό των πλεύσιμων ωρών και τη χορήγηση των ημερών ανάπαυσης σύμφωνα με τον Κανονισμό ωραρίου λειτουργίας  του Λιμενικού Σώματος.

Τήρηση του ΠΔ μεταθέσεων για τα συμπληρωμένα Στελέχη των Π.Α.Θ.

Αίτημα για άμεσες προσλήψεις Πλοιάρχων και Μηχανικών στο Σώμα .

 Ψυχολογική και Συμβουλευτική υποστήριξη ανά πάσα ώρα και στιγμή στα πληρώματα λόγω της ιδιαίτερα επίπονης ψυχολογικής καθημερινότητάς τους.

Τα  Π.Α.Θ. είναι ο καθρέπτης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και τα στελέχη που τα επανδρώνουν δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα ως άγρυπνοι φρουροί για τη διαφύλαξη των εθνικών μας συνόρων και της ανθρώπινης ζωής  και δικαιούνται να τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης.

Ως Ένωση δεσμευόμαστε πως θα μας βρίσκουν στο πλευρό τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΛΑΖΙΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ