2019-03-20 23:14:20
Φωτογραφία για Ηράκλειο: Το Λιμεναρχείο αποκτά ξανά το δικό του σκύλο για τα ναρκωτικά
 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προκειμένου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να αποκτήσει ξανά ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9. Κι αυτό γιατί τη Δευτέρα 18

Μαρτίου ξεκίνησε η εκπαίδευση του Λιμενοφύλακα που θα αναλάβει χρέη χειριστή του σκύλου.

Η εκπαίδευση του θα διαρκέσει 100 ημέρες και στη συνέχεια ακολουθεί η τοποθέτησή του στο ΚΛΗ προκειμένου να ενισχύσει την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών. Πρόκειται, όπως λένε οι πληροφορίες, για έναν λιμενοφύλακα από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.

Η απόκτηση ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου Κ9 από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη. Κι αυτό γιατί τα περιστατικά και οι υποθέσεις ναρκωτικών που απασχολούν το Λιμενικό στο Ηράκλειο, είναι συχνά φαινόμενα και ο σκύλος αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τις έρευνες των Αρχών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι ανάγκες που προέκυπταν, καλύπτονταν από τον σκύλο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων καθώς και από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, μέχρι το 2013 διέθετε κι εκείνο σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9, όμως λόγω απόταξης του χειριστή του για πειθαρχικούς λόγους, σταμάτησε να έχει.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ