2019-03-22 01:06:44
Φωτογραφία για video Η σωστή θέση οδήγησης
Περνάτε πολλές ώρες την εβδομάδα ή ακόμα και την ημέρα πίσω από το τιμόνι; Αν ναι, τότε

το video που σας παραθέτουμε μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Δημιουργήθηκε από τη Jaguar, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Jaguar Land Rover, Dr Steve Iley, με στόχο να μειώσει το ρίσκο καταπόνησης και ζημιάς στην πλάτη, τον αυχένα μας, τους ώμους και τα πόδια.

Ακόμα κι αν νομίζετε πως έχετε βρει την ιδανική θέση για το κάθισμα του οδηγού στο αυτοκίνητό σας, αξίζει να αφιερώσετε δύο λεπτά για μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Ξεκινώντας από κάτι που ίσως δεν είχαν σκεφτεί: πως πρέπει όταν οδηγείτε να έχετε αδειάσει τις τσέπες σας, ώστε να μην υπάρχουν μικροαντικείμενα που θα επηρεάζουν τη θέση του κορμιού σας.

Έπειτα, με τη βοήθεια των σχετικό συστημάτων στα σύγχρονα αυτοκίνητα, πρέπει να βρείτε τις κατάλληλες γωνίες καθώς πρέπει όλη η πλάτη μας να εφάπτεται στην πλάτη στην του καθίσματος. Κι αυτή πρέπει να είναι ρυθμισμένη έτσι ώστε να η σπονδυλική σας στήλη και λεκάνη να είναι σε μία ευθεία.


Οι μηροί σας δεν πρέπει να είναι σε θέση που να νιώθετε πίεση ενώ τα πεντάλ πρέπει να βρίσκονται σε τέτοια απόσταση ώστε ακόμα κι όταν πατάτε τέρμα γκάζι ή φρένο, το γόνατό σας να μην είναι τεντωμένο.

Το ίδιο ισχύει και για τα χέρια στο τιμόνι, οι αγκώνες πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένοι. Οι ώμοι πρέπει να εφάπτονται στο κάθισμα, ακόμα κι όταν στρίβετε το τιμόνι ενώ τέλος, πρέπει να ρυθμίζουμε το προσκέφαλο ώστε να είναι στο ίδιο ύψος με το κεφάλι μας.

Δείτε τα αναλυτικότερα, στο ενδιαφέρον video που ακολουθεί…
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ