2019-03-22 18:42:26
Φωτογραφία για Εκατοντάδες Μυστηριώδεις Κατασκευές Χιλιάδων Χρόνων στη Σαχάρα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη Σαχάρα έχουν δημοσιεύσει τα ευρήματά τους τα οποία αφορούν την ανακάλυψη μυστηριωδών δομών από πέτρα και είναι διάσπαρτα στην μεγαλύτερη έρημο του κόσμου.

Οι δομές αυτές συναντώνται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια – αν και, πρακτικά, οι ερευνητές δεν είναι ακόμα σίγουροι για το πότε κατασκευάστηκαν ή ποιος ήταν ο σκοπός τους.

«Ο αρχαιολογικός χάρτης της Δυτικής Σαχάρας παραμένει κυριολεκτικά και παραστατικά σχεδόν κενός, όσον αφορά τη διεθνή κοινότητα αρχαιολογικών ερευνών, ιδιαίτερα μακριά από τις ακτές του Ατλαντικού».

Αυτά τα λόγια είναι της Joanne Clarke, από το Πανεπιστήμιο East Anglia και του ανεξάρτητου ερευνητή Nick Brooks, συγγραφέα ενός νέου βιβλίου που περιγράφει το έργο τους, στο οποίο περιγράφονται αυτές οι άγνωστες και μυστηριώδη δομές.


Οι Clarke και Brooks πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας στη μελέτη αυτών των δομών μεταξύ 2002 και 2009, και έχουν καταλογογραφηθεί εκατοντάδες από αυτές οι οποίες κυμαίνονται από γιγάντιες ορθογώνιες πλατφόρμες σε ευθείες γραμμές ή διάσπαρτες σε κύκλους.

Κάποιες φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός μικρότερων σχημάτων που περιλαμβάνουν γραμμές, πέτρινους κύκλους και πλατφόρμες, που όλες μαζί σχηματίζουν ένα συγκρότημα μίας ενιαίας δομής μήκους πάνω από 600 μέτρα.

Πιστεύεται ότι μερικές από τις δομές σηματοδοτούν τη θέση τάφων, αν και οι περισσότερες παραμένουν ένα πλήρες μυστήριο μέχρι να γίνει περισσότερη έρευνα.

Ωστόσο, λόγω ανησυχιών για την ίδια την ασφάλεια τους, οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να εισέλθουν στην περιοχή από το γεγονός ότι τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα λειτουργούν στην περιοχή και είναι γνωστό ότι απαγάγουν τους ξένους.

Προς το παρόν, αυτές οι δομές θα παραμείνουν ένα αίνιγμα μέχρις ότου η Δυτική Σαχάρα να μπορεί να εξασφαλίσει τη ζωή και την ακεραιότητα των ερευνητών, αποτελεσματικά.

Αν και ήδη βρίσκονται στην πολύ αρχή-αρχή ακόμα, αυτές οι δομές είναι ενδεικτικές για το τι μπορεί να είναι κρυμμένο κάτω από την άμμο της Σαχάρας.

Αυτά τα προκαταρκτικά ευρήματα αναδεικνύουν ακόμη πόσα χαμένα κεφάλαια άγνωστης Ιστορίας μπορεί να βρεθούν, καθώς η Σαχάρα είναι γεμάτη από μυστηριώδη ερείπια που υποδηλώνουν μια μεγάλη γνώση από χαμένους πολιτισμούς που, ίσως, αναφέρονται σε λαϊκές παραδόσεις και μυθολογίες που, απλά, παραμένουν να ανακαλυφθούν.

Παρακολουθήστε και το βίντεο για να δείτε αυτές τις δομές και να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

400 Ancient Stone Structures Discovered in Western Sahara | Ancient Architects

diadrastika

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ