2019-03-22 21:02:09
Φωτογραφία για ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΠΗΣ: Προεκλογική «Φάμπρικα» απευθείας αναθέσεων λόγω έντονων βροχοπτώσεων… στο Δήμο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ- 5 χρόνια απραξίας και τώρα προεκλογικά Θυμήθηκαν ακόμα και τα ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ!!
           Καυστική ανακοίνωση, εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λιάπης, της ήσσονος αντιπολίτευσης προς τη Δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας για τις προεκλογικές απευθείας αναθέσεις λόγω έντονων βροχοπτώσεων… και για την προεκλογικη πρωτοτυπία που ενώ επί πέντε χρόνια απραξίας για τα σφαγεία Κατούνας, σήμερα αποφάσισε δυο μήνες πριν τις εκλογές την διακήρυξη για την εκμίσθωσή τους, χωρίς καμία μελέτη βιωσιμότητας της επένδυσης αυτής και καταλήγει: "Και επειδή οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, ειδικά με τέτοιες διαδικασίες προσφοράς, και αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τις κλιματικές αλλαγές, μήπως πρέπει να κάνουμε αυτό που, μπορούμε;  -Να αλλάξουμε τον Δήμαρχο ώστε τα πράγματα να μελετώνται καλύτερα, στην ώρα τους και να λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής και με προοπτική για το καλύτερο..." Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Λιάπη:

ΕΚΛΟΓΕΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ) και άλλα

     Οι εκλογές, είναι ωραίο πράγμα. Ιδιαίτερα οι Δημοτικές και ιδιαίτερα στο Δήμο μας Ακτίου Βόνιτσας. Εξηγούμαι:

Σήμερα 22.03.2019, είχαμε Οικονομική Επιτροπή.

      Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν οι απευθείας αναθέσεις για «…αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας λόγω έντονων βροχοπτώσεων…» και  «…αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας λόγω έντονων βροχοπτώσεων…»  συνολικά 120.000,00 €.

      Κανονικά, η περιοχή μας θα έπρεπε να αποτελεί πεδίο επιστημονικής έρευνας ως θύμα της κλιματικής αλλαγής: Πολλές οι θεομηνίες που ενέσκηψαν, Δεκέμβρη 2017 και τον χειμώνα 2018/ 2019...        Έτσι θα έρχονταν εδώ επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή, αλλά και ειδικοί σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης για την παραδειγματικά άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής με απευθείας αναθέσεις εκτέλεσης έργων επούλωσης των πληγών που όλο διορθώνονται και όλο ξαναγίνονται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων βεβαίως. Έτσι, θα δούλευαν και τα ξενοδοχεία και τα φαγάδικα της περιοχής και μπορεί να ιδρύονταν και κανένα ΤΕΙ κλιματικής αλλαγής.

         Μόνο που σκέφτομαι, πως αυτή η συχνή επίσκεψη των ακραίων φαινομένων θα δημιουργεί σκεπτικισμό στους υποψήφιους επενδυτές στην περιοχή μας, μήπως τους πάρει σβάρνα ο αέρας και η νεροποντή!

       

          Θα πάρει σβάρνα και τους επενδυτές – ενδιαφερόμενους για την λειτουργία των δημοτικών σφαγείων Κατούνας, γιατί σήμερα αποφασίσθηκε χωρίς καμία μελέτη βιωσιμότητας της επένδυσης αυτής, που να αποτελεί μπούσουλα για το ελάχιστο μίσθωμα και τους ειδικότερους όρους που θα έπρεπε να υπάρχουν στην διακήρυξη για την εκμίσθωσή τους (τιμή εκκίνησης τα 8.000,00 € το έτος με διάρκεια μίσθωσης 20 έτη).

      Χωρίς βέβαια με πραγματικό ενδιαφέρον για την λειτουργία τους αφού από τον Μάρτη 2017 που συζητήθηκε το θέμα, τώρα προεκλογικά το θυμήθηκε η απερχόμενη δημοτική αρχή.

       Και επειδή οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, ειδικά με τέτοιες διαδικασίες προσφοράς, και αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τις κλιματικές αλλαγές, μήπως πρέπει να κάνουμε αυτό που, μπορούμε;  

     -Να αλλάξουμε τον Δήμαρχο ώστε τα πράγματα να μελετώνται καλύτερα, στην ώρα τους και να λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής και με προοπτική για το καλύτερο.

      -Να διασφαλίσουμε πως τα σφαγεία θα λειτουργήσουν όπως πρέπει από Δημοτικό ή Ιδιωτικό φορέα, διασφαλίζοντας τη φήμη της ποιότητας των σφαγείων και των σφαγίων της περιοχής και έτσι την ύπαρξη με βελτίωση των εισοδημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων!

Νίκος Λιάπης, Δημοτικός Σύμβουλος
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ