2019-03-22 21:58:50
Φωτογραφία για Hμερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την 25η Μαρτίου
Ημερήσια Διαταγή της 25ης Μαρτίου 2019

Γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας!

Τιμούμε και γιορτάζουμε σήμερα, μία από τις κορυφαίες στιγμές της μακραίωνης διαδρομής του Ελληνικού έθνους και σίγουρα το μεγαλύτερο γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας.

Γιατί η 25η Μαρτίου, η ημέρα αυτής της διπλής γιορτής του Ελληνισμού και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που συνδέει αρμονικά στη συλλογική συνείδηση του λαού μας την απαρχή της σωτηρίας και της ανάστασης του γένους των Ελλήνων με την απαρχή της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους, δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός.

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 δε συνιστά μια συγκυριακή, βασισμένη σε ευνοϊκές συμπτώσεις αντίδραση, ούτε τον ταξικό υπόκωφο αντίλαλο της Γαλλικής Επανάστασης, ούτε την τυχαία αναγκαστική ή απλώς απερίσκεπτη επιλογή μιας ετερόκλητης ομάδας καταπιεσμένων ανθρώπων.

Ο αγώνας για την εθνική μας παλιγγενεσία συμπυκνώνει και εξιδανικεύει όλες εκείνες τις αξίες και τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Ελληνικό λαό και αποτελούν τη βάση και συνάμα το κίνητρο για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας και συνέπειας του Ελληνισμού.


Η αγάπη, η πίστη και η αφοσίωση στην ελευθερία, τη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και την αλήθεια, η φιλοπατρία, η αυτοθυσία, η δικαιοσύνη, το χρέος προς την πατρίδα και τις προγονικές παρακαταθήκες, το θάρρος και το φιλότιμο, υπήρξαν, πάντοτε, τα βασικά εκείνα στοιχεία, οι καθοριστικοί εκείνοι παράγοντες που επέτρεψαν και επιτρέπουν στην Ελλάδα και το λαό της να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να επουλώνουν τις πληγές τους, να συνεχίζουν την ιστορική τους διαδρομή, να ομονοούν στις δυσκολίες και να διορθώνουν τις αστοχίες και τα λάθη τους.

Η 25η Μαρτίου δεν εκφράζει, δεν παραπέμπει σε ένα απλό ιστορικό γεγονός. Σηματοδοτεί, ανατροφοδοτεί και εκφράζει την κοσμοθεωρία, τις αρετές και τις θυσίες ενός λαού που ξέρει να αγωνίζεται, να ξεπερνά τις δυσκολίες, να ανασυντίθεται από τη στάχτη του, να διδάσκει, να μεγαλουργεί.

Ενός λαού που δε συμβιβάζεται με την υποταγή και την υποδούλωση, που δε συγκατατίθεται στον καταναγκασμό και το άδικο, που δεν αποδέχεται να ορίζουν άλλοι παρά μόνον αυτός την τύχη του. Ενός λαού που δεν καταδέχεται να συναρτά την αξιοπρέπεια του με τις πιθανότητες που ορίζουν η λογική, οι αριθμοί και οι συσχετισμοί δυνάμεων, αλλά με την προσταγή της ψυχής, τα κελεύσματα των προγόνων και το χρέος έναντι της Ιστορίας του.

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί φωτεινό ορόσημο και διαχρονικό σύμβολο του ελληνικού έθνους. Αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη την οποία οφείλουμε να σεβόμαστε και να διαφυλάσσουμε, να τιμούμε και να αξιοποιούμε, εμπνεόμενοι από τα μηνύματα, τους συμβολισμούς και την αδιαμφισβήτητη αποδεικτική της ισχύ, σύμφωνα με την οποία ο ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος, αποφασισμένος και προσηλωμένος στο σκοπό του μπορεί να ανταπεξέρχεται σε οποιαδήποτε δυσκολία, να ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε πρόκληση να κληροδοτεί στους απογόνους του τις δικές του παρακαταθήκες τιμής και χρέους.

Η Ελληνική Αστυνομία ως συνεπής υπερασπιστής των προγονικών αυτών αξιών και ιδανικών θα συνεχίσει να αποδεικνύει πως εξακολουθεί πάντα να εμπνέεται από την 25η Μαρτίου 1821, να εκπληρώνει το χρέος της έναντι της Ιστορίας του λαού μας και να μετουσιώνει τα κελεύσματα και τα μηνύματα των προγόνων μας σε έργο και προσφορά προς την πατρίδα και την κοινωνία.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ