2019-03-23 08:03:49
Φωτογραφία για Το «Μακεδονία Ξακουστή» ΔΕΝ θα το έχει  απαγορεύσει ο Διοικητής της ΜΥΑ Λ.Σ αν δεν ακουστεί την 25η Μαρτίου - της Δώρας Βογιατζάκη
Έσπευσαν πολλοί να κατακρίνουν την διαταγή του Διοικητή της ΜΥΑ Λ.Σ περί της μη «απαγγελίας συνθημάτων» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης

Μαρτίου, ελάχιστοι ωστόσο αναρωτήθηκαν γιατί, άραγε βγήκε αυτή η διαταγή;

Και είναι λογικό και επόμενο να μην αναρωτηθούν γιατί όσοι έσπευσαν να καταδικάσουν, άρδην, ( αλλά και όσοι πήραν στα χέρια τους το «επίμαχο προσχέδιο της διαταγής»)  δεν γνωρίζουν ή εσκεμμένα αγνοούν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. (Η πληροφορία είναι δύναμη, αρκεί να μην πέσει σε λάθος χέρια!)

Ναι, ο κ. Διοικητής έκανε ένα λάθος. Όχι αυτό της έκδοσης της διαταγής αλλά γιατί είτε εκ παραδρομής είτε θεωρώντας το αυτονόητο δεν συμπεριέλαβε κάποια επίθετα, ως προσδιορισμούς. Διαταγή άλλωστε ήταν. Όχι ανακοίνωση στον τύπο.

Στη διαταγή του, άρα,  θα έπρεπε να αναφέρει «να μην απαγγέλλονται ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ, ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ συνθήματα».


Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε,  εξέδωσε την διαταγή για να προλάβει την…χαζομάρα κάποιων που ίσως θα επέμεναν να επαναλάβουν λάθη άλλων εποχών.

Μήπως, λοιπόν, η διαταγή βγήκε γιατί ανάμεσα στους 18 επίλεκτους παρελαύνοντες κάποιοι ήθελαν να επαναλάβουν το 2010;

Γιατί σ’ εκείνη την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 ακούστηκαν τα συνθήματα : 

«Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ»,

«Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς»

 «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό»

Σε κανέναν δεν ήθελε να υπαγορεύσει να μην αναφωνήσει ΟΥΚ-ΟΥΚ-ΟΥΚ, ούτε ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ.

Το παρασκήνιο, λέει και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε για μία τόσο καίρια και σημαντική αντιτρομοκρατική  μονάδα του Λιμενικού.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου αν και απόλυτα υπέρ της διαταγής του Διοικητή, ήταν πάντως,  επιεικώς απαράδεκτη καθώς ΔΕΝ υπάρχει εγκεκριμένη αλλά ΜΙΑ συγκεκριμένη λίστα εμβατηρίων παρελάσεως η οποία σαφώς αναφέρεται στην εθιμοτυπία των παρελάσεων για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας,  λίστα που καταρτίστηκε πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ. ( ούτε το ξεκάρφωμα πχια, τόσο χαζοί!)

Υ.Γ Το «Μακεδονία Ξακουστή» προβλέπεται ως εμβατήριο στην εθιμοτυπία των παρελάσεων. Εάν δεν ακουστεί φέτος, δεν θα φταίει ο Διοικητής της ΜΥΑ, πάντως.

Δώρα Βογιατζάκη
_
bloko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι εφημερίδες σήμερα...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι εφημερίδες σήμερα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ