2019-03-23 09:58:54
Φωτογραφία για Πειθαρχικός έλεγχος του ταξιτζή για το συμβάν στο Ελληνικό...
Άμεση αντίδραση της Περιφέρεια Αττικής Την αφαίρεση της άδειας του οδηγού ταξί που χθες άφησε αβοήθητη τη γυναίκα, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε ο σύζυγός της στο Ελληνικό, εισηγείται το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών - Πειθαρχικό έλεγχο ζητά ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, μετά από...

σχετικά δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, τον πειθαρχικό έλεγχο του αυτοκινητιστή που αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια στη γυναίκα που πυροβολήθηκε από το σύζυγό της χθες στη Βουλιαγμένη, για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο και η οποία στη συνέχεια κατέληξε.

Ο Υπουργός ζήτησε άμεσες ενέργειες για τον έλεγχο της τήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΕΔΧ οχημάτων και την επιβολή πειθαρχικών μέτρων στους οδηγούς, ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές αλλά και την εφαρμογή των αυστηρών ποινών που προβλέπει ο Νόμος.


Η άμεση αντίδραση της Περιφέρειας:

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος σχετικά με την ανθρώπινη τραγωδία στο Ελληνικό, και την περιγραφόμενη αντίδραση του οδηγού ταξί, στον οποίο απευθύνθηκε η άτυχη γυναίκα, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής ζήτησε με έγγραφό της από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητας του εν λόγω οδηγού προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης στον παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης απόστρατος αντιπτέραρχος πυροβόλησε τη σύζυγο του, βουλγαρικής καταγωγής και στη συνέχεια ανέβηκε στο διαμέρισμα του, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε. 

Όπως προκύπτει από τη μαρτυρία του οδηγού ταξί, ενώ βρισκόταν την στιγμή των πυροβολισμών κοντά για να παραλάβει άλλο πελάτη, η τραυματισμένη γυναίκα μπήκε μέσα στο ταξί του προσπαθώντας να γλιτώσει.

«Βγήκε έξω μία κυρία αιμόφυρτη, τρέχοντας προς το μέρος μου. Ανοίγει την πόρτα και μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο. ‘Με σκότωσε, με σκότωσε, με σκότωσε’ είπε» σημείωσε ο ταξιτζής, περιγράφοντας πως δεν φαινόταν πολύ χτυπημένη.

«Πήγα δεξιά στο συνοδηγό και ανοίγω την πόρτα και λέω ‘κυρία βγείτε έξω’. Τότε ακούσαμε δύο κρότους. Από όπλο μάλλον. Μόνο η γυναίκα βγήκε έξω, δεν είδα τον άνδρα. Ήταν αρκετά χτυπημένη. ‘Με σκότωσε, με σκότωσε, βοήθησέ με’ μου είπε» περιέγραψε ο ίδιος.

Οι αντιδράσεις αφορούν στο γεγονός ότι ο οδηγός ταξί αφηγείται ότι μόλις είδε την γυναίκα να μπαίνει στο αυτοκίνητό του και να του φωνάζει «με σκοτώνει»… εκείνος λέει σαστισμένος πως πήγε από την πίσω πόρτα και την έβγαλε έξω.

Την αφαίρεση της άδειας του οδηγού ταξί που χθες άφησε αβοήθητη τη γυναίκα, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε ο σύζυγός της στο Ελληνικό, εισηγείται το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών. 

Το Συνδικάτο, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη συμπεριφορά του οδηγού και τη χαρακτηρίζει «όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη». 

«Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό, με τον θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του. Το ΣΑΤΑ καταδικάζει τη συμπεριφορά του οδηγού ταξί και τη χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε, ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη», τονίζει το Σινδικάτο και καταλήγει: «Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας»...
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ