2019-03-23 10:09:26
Φωτογραφία για Θοδωρής Μπούφης:  Έκαναν λάθος να μας υποτιμήσουν
Με τεράστια επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης Ελληνικού-Αργυρούπολης «Δημοκρατική Συν-Πόρευση» την Πέμπτη

21 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό-πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη. Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Θοδωρής Μπούφης, ο οποίος και παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του.

Η εκδήλωση τα είχε όλα.  Πάνω από όλα είχε παλμό, συμμετοχή, ενθουσιασμό, με την παρουσία παλιών και  νέων φίλων της παράταξης.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος άσκησε σκληρή κριτική στον συνυποψήφιό του και νυν δήμαρχο, αναφερόμενος σε σημαντικά σφάλματα και τεράστιες παραλείψεις του τελευταίου. Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Συν-πόρευσης ανέδειξε την ολιγωρία του νυν Δημάρχου στην κατασκευή έργων υποδομής και σχολίασε ότι οι εργασίες συντήρησης σε παιδικές χαρές, πλατείες και δημοτικούς χώρους είναι έργα βιτρίνας και όχι έργα υποδομής και ανάπτυξης. 


Επίσης, άσκησε κριτική και στη μείζονα αντιπολίτευση, μιλώντας για «αναποτελεσματικότητα» που ουσιαστικά διευκόλυνε τη νυν δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Θοδωρής Μπούφης παρουσίασε τα βασικά σημεία του προγράμματος της παράταξης τα οποία περιλαμβάνουν έργα υποδομής όπως είναι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, προβλέψεις για την κατασκευή πεζογεφυρών καθώς και έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης, το πρόγραμμα της παράταξης δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και περιλαμβάνει την προώθηση της ανακύκλωσης στην πηγή, μέτρα προστασίας του Υμηττού, προτάσεις για την αύξηση πρασίνου και σχέδιο για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέσω της προώθησης και βελτίωσης των δημοτικών συγκοινωνιών και των υποδομών για πεζούς και ποδηλάτες.

Στο κέντρο του προγράμματος ωστόσο είναι ο άνθρωπος, οι οικογένειες, τα παιδιά, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι και περιλαμβάνονται ολοκληρωμένες προτάσεις για την κοινωνική μέριμνα με έμφαση στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ακόμα, οι θέσεις της παράταξης για την παιδεία καταθέτουν καινοτόμες προτάσεις με απαντήσεις σε προκλήσεις της εποχής για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε τα στελέχη  του συνδυασμού. Μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων βρίσκονται καθηγητές πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, επιτυχημένοι επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα, επιστήμονες και καλλιτέχνες. 

Στο τέλος της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης  Νοτίου Τομέα κ Χρήστος Καπάταης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ Γιώργος Βασιλειάδης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ Στέλιος Κούλογλου, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο πρώην βουλευτής κ Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ Κώστας Αρβανίτης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Μαρία  Νερούτσου και κ Μίλτος Ευσταθιάδης αλλά και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ Θεόφραστος Βαβουρέλης και η κα Νατάσσα Κατρανίδου.

Το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, της Ηλιούπολης κ. Χρήστος Κοκοτίνης, της Γλυφάδας κ Τάσος Ταστάνης και του Αλίμου κ Κώστας Χαρίτος. Επίσης, και ο συνυποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ελληνικό-Αργυρούπολης κ Χρήστος Κορτζίδης τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

Παρόντες επίσης ήταν η κα Μαρία Καραμεσίνη, Διοικήτρια   ΟΑΕΔ, ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ Κων/νος Κυριακόπουλος καθώς  και ο κ. Αντρέας Γκούβας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για ΑμεΑ ΕΡΜΗΣ.

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

κ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΟΥΦΗ

(21/3/2019, στο «Μίκης Θεοδωράκης»)

Κυρίες και κύριοι,

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Αγαπητοί μου φίλοι,

Σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Πρώτα θα μιλήσω για το σεβασμό του ανθρώπου πέρα από την καταγωγή, το χρώμα, τη θρησκεία, την ιδεολογία, την ηλικία, την εμφάνιση και την οικονομική κατάσταση.  Σήμερα, που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αλλά και χθες που δεν ήταν,  αλλά και αύριο που δεν θα είναι, εμείς θα πρέπει να μιλάμε για αυτό, να ξεκινάμε και να τελειώνουμε με αυτό.

Βλέπω πολύ κόσμο συγκεντρωμένο απόψε στο Μίκης Θεοδωράκης. Κόσμο που γνωρίζω καλά, που έχω συνεργαστεί στενά, ανθρώπους με τους οποίους αγωνιζόμαστε καθημερινά. Βλέπω όμως και κόσμο για πρώτη φορά, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Σας καλωσορίζω ιδιαιτέρως λοιπόν εσάς. Και σας ευχαριστώ. Γιατί σήμερα ,είπαμε, θα είναι μία μέρα γνωριμίας και συμπόρευσης.

Να σας συστηθώ λοιπόν. Εργάστηκα σκληρά σε όλη μου τη ζωή προσπαθώντας με κάθε μου ιδιότητα για το κοινό καλό. Αρχικά, ως αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας μέχρι την αποστράτευσή μου με το βαθμό του Υποπτεράρχου και έπειτα, ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Η φύση της εργασίας μου απαιτούσε ακρίβεια, οργάνωση και αποτελεσματικότητα Εκτέλεσα τα καθήκοντά μου με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές, με συνέπεια και ήθος .

Η Δημοκρατική Συν-πόρευση με εξέλεξε για να ηγηθώ της δημοτικής παράταξης και να διεκδικήσω το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και ευχαριστώ το κάθε μέλος ξεχωριστά για αυτήν την τιμή.

Οι εκλογές αυτές είναι ξεχωριστές. Θα είναι η πρώτη φορά που , χάρη στη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», η τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται ένα πεδίο άμεσης δημοκρατίας. Αποκαθίσταται ο ρόλος του Δήμου και αναβαθμίζεται σε ένα ζωντανό κύτταρο δημοκρατίας και διαλόγου. Με την απλή αναλογική εκπροσωπούνται όλες οι φωνές και οι πολίτες έχουν ενεργή συμμετοχή στα πράγματα που τους αφορούν. Φεύγουμε από τη λογική του «ο νικητής τα παίρνει όλα» και το αυταρχικό, δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης και πάμε σε διάλογο. Συγκλίσεις και συνεργασίες για να αντιμετωπιστούν τα κοινά προβλήματα.

Αυτό το παρωχημένο μοντέλο διοίκησης, που ταιριάζει γάντι στο σημερινό δήμαρχο, είναι πλέον παρελθόν. Αδιαφάνεια και αυθαιρεσία, διχαστικός λόγος και διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, λογική πελατειακών σχέσεων ,απραξία και απαξίωση της δημοκρατίας. Έτσι μπορούμε να περιγράψουμε με επικεφαλίδες τα 5 χρόνια της δημαρχίας του .

Ας μιλήσουμε όμως με παραδείγματα.

Ο σημερινός δήμαρχος με εργασίες συντήρησης σε παιδικές χαρές, πλατείες και δημοτικούς χώρους που τα έχει ονομάσει «έργα», έχει υποπέσει σε σημαντικά σφάλματα και τεράστιες παραλείψεις.

Ένα εκατομμύριο ευρώ που έχει εισπράξει σε χορηγίες- κατά δική του δήλωση στο δημοτικό συμβούλιο- αγνοείται από τους ισολογισμούς του Δήμου. Δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα για την προέλευση και την τύχη αυτών των κεφαλαίων απαξιώνοντας τις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Ακόμα έχει παραμελήσει τις υποδομές αυτού του τόπου. Πολύ καλές και άγιες οι παιδικές χαρές. Αλίμονο, δεν θα μπορούσαμε στο δήμο μας όταν και όλες οι γειτονικές περιοχές απολαμβάνουν πρότυπες παιδικές χαρές, εμείς να μείνουμε πίσω. Ωστόσο, λείπουν έργα ουσίας, έργα υποδομών όπως είναι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με αποτέλεσμα περιοχές της πόλης να κινδυνεύουν στην επόμενη νεροποντή να πλημμυρίσουν. Λείπουν πεζογέφυρες να ενώνουν με ασφάλεια τα διάφορα τμήματα της πόλης. Λείπουν οι προσβάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Θα περίμενε κανείς, από έναν νέο στην ηλικία άνθρωπο όπως είναι ο νυν Δήμαρχος, να εισάγει καινοτόμες προσεγγίσεις στον τομέα της ανακύκλωσης. Ωστόσο, δυστυχώς σήμερα στο Δήμο μας οι μέθοδοι διαχείρισης των απορριμμάτων είναι απαρχαιωμένες και όλα τα απορρίμματα καταλήγουν στη Φυλή. Η σημερινή διοίκηση κωφεύει στις απαιτήσεις της εποχής και παρακωλύει τον εθνικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Γενικά, φανταστείτε ότι μέσα σε μία ολόκληρη 5ετία δεν υπέβαλε ούτε μία πρόταση στα προγράμματα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης .

Ακόμα, έχει επιδείξει πρωτοφανή αδράνεια απέναντι στις ευκαιρίες για χρήση νέων τεχνολογιών, όταν μάλιστα τόσοι δήμοι πάνε μπροστά στο πνεύμα της εποχής.

Στον τομέα του πολιτισμού, προκειμένου να καλλιεργηθούν οι δημόσιες σχέσεις της Δημοτικής Αρχής σπαταλήθηκαν υπέρογκα ποσά με τα οποία θα μπορούσε να στηρίξει εκατοντάδες δράσεις ερασιτεχνικών σχημάτων της Πόλης.

Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως, οι πρακτικές του δημάρχου έχουν προκαλέσει τα δημοκρατικά αισθήματα των δημοτών. Ακούστε, είμαι υποπτέραρχος εν αποστρατεία, αγαπώ την πατρίδα μου και την έχω υπηρετήσει όλη μου τη ζωή. Όμως, οι δρόμοι μιας πόλης όπου παρελαύνουν οι μαθητές μας για να τιμήσουν τον αγώνα της αντίστασης του ελληνικού λαού κατά του φασισμού, με τη νεότητα και την αθωότητά τους, δεν είναι το μέρος για να φέρεις μία ομάδα φανατικών με εκφρασμένα ξενοφοβικά αισθήματα, να διχάσεις τον κόσμο, απλά και μόνο για να δώσεις μία παράσταση για τα προσωπικά φρονήματά σου .

Η μείζονα αντιπολίτευση από την άλλη μεριά χωρίς ρεαλισμό και εναλλακτική πρόταση εγκλωβίστηκε στα δικά της ιδεολογικά θέσφατα που πολλές φορές ιεραρχούνται πιο ψηλά και από τις ίδιες τις ανάγκες του Δήμου. Μάλιστα εξοστράκισε βασικά της στελέχη υπερασπιζόμενη μία στείρα αντικυβερνητική εμμονή. Ως αντιπολίτευση λοιπόν κρίθηκε αναποτελεσματική. Η αποχή από ψηφοφορίες, για εμάς, δεν στέλνει μήνυμα, αλλά διευκολύνει την πλειοψηφία να ασκεί την πολιτική της. Το "κάτι πρέπει να κάνω" πάντα λύνει περισσότερα προβλήματα από το "κάτι πρέπει να γίνει" και εν προκειμένω η αντιπολίτευση στο Δήμο υπήρξε απούσα.

Το ότι αποφασίσαμε όλοι εμείς να συνεργαστούμε, παρά το ότι έχουμε οι περισσότεροι τη δουλειά μας, τις δράσεις μας, τις οικογένειές μας, έγινε διότι είχαμε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό να πούμε. Και κατά τη δική μας άποψη αυτό το διαφορετικό είναι απολύτως αναγκαίο για το Δήμο μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται νέα προοδευτικά σχήματα, καινοτόμες ιδέες και ανθρώπους με όραμα, που με ανιδιοτέλεια, αίσθηση ευθύνης, δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία, θα συμβάλλουν στην παραγωγική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της περιοχής μας. Θέλουμε λοιπόν, να κινητοποιήσουμε και να εκφράσουμε όλους τους Δημότες, ανεξάρτητα από την κομματική ή ιδεολογική τους τοποθέτηση, προκειμένου να συμπορευθούμε σε ένα κοινό μέλλον χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Έχουμε πρόγραμμα και προτάσεις για την Πόλη μας; Ναι. Και είναι σύγχρονες, δυναμικές, βιώσιμες και αποτελεσματικές.

Στοχεύουμε στη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών μέχρι και 30% από την εξοικονόμηση πόρων στη διαχείριση απορριμμάτων με στρατηγική που να βασίζεται στην ανακύκλωση στην πηγή με μικρούς, διαφορετικούς κάδους και κομποστοποιητές σε κάθε σπίτι.

Θέλουμε να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα υποδομής, ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες και έχουμε έτοιμες τις λύσεις. Ενδεικτικά, μπορώ να αναφέρω τα αντιπλημμυρικά έργα που θα γίνουν άμεσα, ή ακόμα την κατασκευή πεζογεφυρών όπου κριθεί απαραίτητο από μελέτη. Έχουμε σχέδιο για την αποκατάσταση των περιπατητικών μονοπατιών στον Υμηττό και την αποκατάσταση και αξιοποίηση των λατομείων. Προβλέπουμε αντιδιαβρωτικά έργα για τη συγκράτηση των εδαφών, εκεί όπου κρίνεται αναγκαίο. Αυτά είναι έργα υποδομής, έργα που μπορούν να θωρακίσουν αλλά και να στηρίξουν την ανάπτυξη αυτού του τόπου .

Σχεδιάσαμε την ανάπτυξη ενός δικτύου μέριμνας, προστασίας και αλληλεγγύης για να στηριχθούν οι ευάλωτες ομάδες του συμπολιτών μας απέναντι στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Για παράδειγμα, προβλέπουμε τη μείωση ή ακόμα και την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Επίσης, παρέχουμε πολύμορφη στήριξη στις μονογονεϊκές οικογένειες και δημιουργούμε διαδημοτικό δίκτυο προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας δημιουργώντας «Γραμμή SOS» στο Δήμο και εξασφαλίζοντας τη σταθερή επικοινωνία των θυμάτων με την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Και επιτέλους πια, η πόλη μας πρέπει να γίνει προσβάσιμη και χρηστική για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να τους υποστηρίξουμε για παράδειγμα μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου με μικροαλλαγές για την προσβασιμότητα και μετακίνησή τους στους χώρους διαβίωσής τους, καθώς και με τη διευθέτηση σχετικών ζητημάτων με την πολεοδομία. Μπορούμε να προωθήσουμε τη διαδημοτική συνεργασία για μία πολιτική φιλική στα Άτομα με ειδικές Ανάγκες και έχουμε προβλέψει προγράμματα αθλητισμού αποκλειστικά για τους συνδημότες μας με αναπηρίες.

Σχεδιάζουμε την παρέμβασή μας στο χώρο της παιδείας σε τέσσερις άξονες. Στηρίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Επεκτείνουμε τη λειτουργία των σχολείων με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας αλλά και αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Θεωρούμε προτεραιότητα την επιμόρφωση των γονέων και φροντίζουμε για αυτή. Τέλος, ιδρύουμε δομές υποστήριξης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Δήμου.

Ακολουθούμε το πνεύμα της εποχής και εντάσσουμε τις νέες τεχνολογίες στις δημόσιες υπηρεσίες και συναλλαγές του Δήμου με τους Πολίτες. Κάνουμε την Πόλη μας αυτό που της αξίζει. Μια Έξυπνη Πόλη! Για παράδειγμα, βάζουμε μέσα στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τηλέφωνα τύπου smart phone. Κάνουμε την εύρεση στάθμευσης ευκολότερη μέσω της τεχνολογίας Geolocation και προάγουμε την εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη χρήση αισθητήρων, λαμπών LED και τηλεχειριστών για το φωτισμό της πόλης.

Η αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι ένα σημαντικό μέρος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Αττικής, με δίκαιη ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Στηρίζουμε όμως ένα έργο χαμηλού κόστους, άμεσης ανταπόδοσης, υψηλού κοινωνικού και περιβαλλοντικού οφέλους. Παρά το ότι ήδη έχουν αυξηθεί οι χώροι πρασίνου σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη μείωση των συντελεστών δόμησης, του ύψους των κτιρίων, την αύξηση των χώρων πρασίνου, την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και την αξιοποίηση της επένδυσης προς όφελος των πολιτών .

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ολοκληρωμένες προτάσεις για κάθε κοινωνική και πολιτιστική πτυχή της ζωής των κατοίκων της πόλης μας έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από την επαύριο της νίκης μας στις εκλογές .

Αυτό που μας διαφοροποιεί από κάθε άλλη παράταξη είναι οι άνθρωποί μας. Το ψηφοδέλτιό μας είναι πραγματικά κόσμημα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκτός από υποψηφίους έμπειρους στα δημοτικά, έχουμε νέα στελέχη με υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης, με εμπειρία σε θέματα διοίκησης δημοσίων οργανισμών και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα δείτε στο συνδυασμό μας εκπαιδευτικούς, καθηγητές πανεπιστημίων, μηχανικούς, οικονομολόγους αλλά και καλλιτέχνες Ξέρετε, αυτό όμως που εγώ έχω απολαύσει μέχρι τώρα στη συνεργασία μας -γιατί συνεργαζόμαστε όλοι καθημερινά- είναι η διάθεση και η όρεξη που έχουν για δουλειά ώστε να προσφέρουν στα κοινά της πόλης μας. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για τους ανθρώπους της παράταξής μας .

Οι αξίες μας ως παράταξη που πηγάζουν από τον προοδευτικό χώρο και βασίζονται στο διάλογο, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την προστασία των αδυνάτων, δίνουν την απάντηση σε όλους όσοι μπορεί να πιστεύουν γενικά για τους πολιτικούς ότι «Όλοι ίδιοι είναι». Εμείς δεν είμαστε ίδιοι!

Έκαναν λάθος. Όλοι όσοι πίστεψαν ότι ο σπόρος του καλοκαιριού του 2018 δεν θα έβρισκε γόνιμο έδαφος. Έκαναν λάθος όσοι πίστεψαν ότι η παράταξή μας δεν θα αγγίξει τις καρδιές των συνδημοτών μας. Έκαναν λάθος να μας υποτιμήσουν.

Είμαστε εδώ και θα νικήσουμε !
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ