2019-03-23 16:53:08
Φωτογραφία για Επιχείρηση αλλαγης  κλίματος στο ΣΥΡΙΖΑ...
...μετά τα "προεκλογικά αυτογκόλ" Μέσα στην εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ανακοινώσει τη νέα δεκαπεντάδα υποψηφίων για την Ευρωβουλή του ΣΥΡΙΖΑ,  σε μια επιχείρηση αλλαγής του κλίματος, μετά τη δυσάρρεστες εντυπώσεις που προκάλεσε η υπόθεση της Μυρσίνης Λοϊζου.

Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά τον περασμένο Οκτώβριο, η απειλή της παραίτησης του Πάνου Καμμένου τον Δεκέμβριο και η χθεσινή απομάκρυνση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σημάδεψαν τις τρεις τελευταίες Συνόδους Κορυφής στις οποίες βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Η είδηση πως η υποψήφια του κόμματος για τις ευρωεκλογές έπαιρνε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της, που είχε φύγει από τη ζωή, επισκίασε όλα τα θέματα της χθεσινής επικαιρότητας.

Η συζήτηση που αναμένεται να ανοίξει μέσα στο Μαξίμου θα είναι μεγάλη, καθώς τα “προεκλογικά αυτογκόλ” είναι τα χειρότερα και η περίπτωση της κόρης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αποτελεί και πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης το οποίο επικαλούνται συνεχώς όλα τα στελέχη.


Η είδηση πως η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” και το “Πρώτο Θέμα” έχουν προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με δικαστικές υποθέσεις της υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τα πράγματα έκανε ακόμα πιο δύσκολα η παρουσία του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Η πρώτη ενημέρωση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας από στενούς του συνεργάτες, ήταν καθοριστική στο να κληθεί η Μυρσίνη Λοΐζου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην Ηρώδου Αττικού έμεινε αρκετές ώρες έχοντας μαζί της όλα τα έγγραφα που αφορούσαν τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Η ώρα περνούσε και το ζήτημα έπαιρνε πολύ μεγάλες διαστάσεις με τη δυσφορία να είναι έντονη όχι μόνο στις τάξεις της αντιπολίτευσης, που πήρε την καλύτερη πάσα για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και μέσα στην πλειοψηφία.

Πριν αποχωρήσει η Μυρσίνη Λοΐζου από το τον 1ο όροφο του Μεγάρου Μαξίμου είχε συντάξει μαζί με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού την επιστολή παραίτησής της και από εκεί και πέρα όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Η διαγραφή της από την ευρωλίστα ήταν η μόνη λύση και στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε από την πρώτη στιγμή βούληση το θέμα της απομάκρυνσης της κα. Λοΐζου να προχωρήσει πολύ γρήγορα.

Όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στον πρωθυπουργό όταν επικοινώνησε πάλι μαζί του μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και για το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής. Λίγο πριν είχε αποφύγει να απαντήσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτησή της μη θέλοντας αυτό το γεγονός να επισκιάσει την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση έδρασαν τελικά με γρήγορους ρυθμούς αφού η συντήρηση της υπόθεσης κατάλαβαν πως θα προκαλούσε πολύ μεγαλύτερο πλήγμα στο κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών. Θα επιχειρήσουν μέσα στην εβδομάδα να διαγράψουν αυτή την υπόθεση με την ανακοίνωση της νέας 15αδας υποψηφίων για τις Βρυξέλλες, αλλά και με την μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου για τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με κινήσεις και προσωπικότητες από τον προοδευτικό χώρο.

Αντώνης Αντζολέτος
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ