2019-03-23 19:18:50
Φωτογραφία για Χρ. Σπίρτζης: Ο κ. Μητσοτάκης θα θυμηθεί όλους όσους προσπάθησε να εξαφανίσει
«O κ. Μητσοτάκης μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου και τις εκλογές του φθινοπώρου θα θυμηθεί όλους όσους προσπάθησε να εξαφανίσει από την Ελλάδα, μιλώντας για παραπληροφόρηση για τις θέσεις της Ν.Δ.» υποστηρίζει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις* του Προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή του με επαγγελματίες οδηγούς ταξί στην Κέρκυρα.

«Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε με τα ταξί που ρήμαξαν μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες και τα διαγγέλματα και του ίδιου και πολλών στελεχών της Ν.Δ., υπέρ συγκεκριμένων εταιρειών διαμεσολάβησης. Δημιούργησαν και υπερασπίστηκαν με πάθος το θεσμικό πλαίσιο του χάους, για να λειτουργούν οι εκλεκτές τους εταιρείες ανεξέλεγκτα ενάντια στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. 

» Ο κ. Μητσοτάκης απομένει να θυμηθεί τους ανέργους, τους επαγγελματίες που οδήγησε σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους απολυμένους από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους πολίτες που δεν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, τους πολίτες του μεροκάματου, τους εργαζόμενους με κατώτατο και υποκατώτατο μισθό, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους επιστήμονες που οδήγησαν στο εξωτερικό. 


» Όλους όσους κατηγορούσε ως συντεχνίες. Θα θυμηθεί δηλαδή την ελληνική κοινωνία, που τόσο πολέμησαν με την πολιτική τους και τις πράξεις τους και θα πάρουν τις απαντήσεις από την κοινωνία που αποδόμησαν και διέλυσαν. Δεν είπαμε εμείς τίποτα για τις θέσεις της Ν.Δ. Τα λέει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του» καταλήγει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για την taxibeat, αλλά και του Κ. Κυρανάκη για την Uber.

*Κ. Μητσοτάκης: Παραπληροφόρηση σχετικά με τη θέση μας για την Uber

«O κλάδος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού» ανέφερε σε εκπροσώπους του κλάδου στην Κέρκυρα ο Κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση των θέσεων της Ν.Δ. όσον αφορά πλατφόρμες όπως η Uber.

O Πρόεδρος της Ν.Δ. που βρίσκεται από το πρωί στην Κέρκυρα και στις 10:00 είχε συνάντηση σε καφέ του νησιού με μέλη του σωματείου οδηγών ταξί Κέρκυρας. 

Στον διάλογο που είχε με τους επαγγελματίες οδηγούς, άκουσε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εστιάζονται στην υψηλή φορολογία, την πτώση του τζίρου και τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η Uber, που δεν λειτουργεί, όπως είπαν, με τους ίδιους κανόνες και ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης «η Uber δεν υπόκειται σε σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο» και εξήγησε στους επαγγελματίες οδηγούς ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο θέμα την οποία κάποιοι διακινούν στον κλάδο τους. «Εμείς συμφωνούμε μόνον με τις πλατφόρμες που λειτουργούν με αδειοδοτημένα ταξί και όχι με αυτές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το να διαφωνείτε με κάποια πολιτική μας είναι σεβαστό, αλλά είναι άδικο να διακινείται κάτι που δεν έχουμε ποτέ πει ότι θα κάνουμε». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο διευκολύνουν και τον πελάτη αλλά και ενισχύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί. 

Στη συζήτηση που έγινε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο κλάδος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού» και διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ