2019-03-24 21:00:12
Φωτογραφία για Πού προσανατολίζεται ο ελληνικός τουρισμός μετά το Brexit - Το άνοιγμα στα νέα κοινά
Ανοίγματα προς την Κίνα, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για το 2019 επιχειρεί το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στο άτακτο Brexit ενώ παράλληλα υπάρχει και η απόπειρα περιορισμού της εξάρτησης του κλάδου από τις αγορές της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Το 12% των εσόδων και το 10% των αφίξεων προέρχεται από Βρετανούς που αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη δεξαμενή ξένων επισκεπτών.

Η Ελλάδα πρέπει να συνυπολογίσει και τον παράγοντα Τουρκία, όπου υπάρχει ανάκαμψη τον τουρισμό της, καθώς η υποτίμηση της λίρας οδηγεί πολλούς Ευρωπαίους να την προτιμούν για τις διακοπές τους.

Το άνοιγμα στα νέα κοινά έχει ήδη ξεκινήσει με τα πρώτα στοιχεία να είναι ενθαρρυντικά.

Ήδη οι προκρατήσεις από τη Ρωσία φαίνεται να σημειώνουν αύξηση στο επίπεδο του 15% και υπολογίζεται ότι οι Ρώσοι τουρίστες φέτος θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ ,σχεδιάζονται νέα αεροπορικά δρομολόγια που θα συνδέουν απευθείας την Αθήνα με την Ασία και τη βόρεια Αμερική.


Από φέτος το καλοκαίρι θα υπάρχουν πέντε απευθείας πτήσεις που θα συνδέουν την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη. Θα υπάρξουν επίσης απευθείας πτήσεις από το Σικάγο και την Φιλαδέλφεια.

Επίσης η απευθείας σύνδεση με το Πεκίνο έχει ήδη αποδώσει καρπούς καθώς πέρσι οι αφίξεις των Κινέζων αυξήθηκαν κατά 73%, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση των δρομολογίων.

Το Ισραήλ αποτελεί μία νέα αγορά για την Ελλάδα καθώς περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί επισκέφθηκαν πέρσι τη χώρας μας, κάνοντας την Ελλάδα τον πρώτο προορισμό για τις διακοπές τους.

Η Κορέα σχεδιάζει ήδη νέα αεροπορικά δρομολόγια που θα συνδέουν τη Σεούλ με την Αθήνα με το ενδιαφέρον να προέρχεται από δύο αεροπορικές εταιρείες.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ