2019-03-24 22:06:24
Φωτογραφία για Η ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. στην Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης
Την Πέμπτη 21/03/2019, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΑΞΙΑ μαζί με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας της ΕΑΚΜ και αντιπροσώπους αυτών, επισκέφτηκαν την Δ-νση Τροχαίας

Θεσσαλονίκης, μια Υπηρεσία με βαρύ φορτίο που πρέπει να προσαρμόζεται σε τακτικές και έκτακτες ανάγκες σε ένα –κατά κοινή αποδοχή- από τα δυσκολότερα οδικά δίκτυα της Χώρας μας, μιας ακόμη Ελληνικής μεγαλούπολης  που δεν ενδιαφέρθηκε παράλληλα με την αστικοποίηση, την ανεξέλεγκτη δόμηση και την τουριστική ακμή, να δημιουργήσει χώρους και δρόμους που θα διευκόλυναν την στάθμευση, την κυκλοφορία και θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής.  

   

Τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα που προέκυψαν από την  συνεχιζόμενη αυτή αδιαφορία, αργοπορία και απροθυμίας της πολιτείας, έρχεται να αντιμετωπίσει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με τα λιγοστά ακόμη μέσα που διαθέτει. 

Ειδικότερα, η ανεξήγητα παρατεταμένη αναμονή για την ενίσχυσή της με νέα οχήματα μέσω του ήδη εγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας, η έλλειψη  προσωπικού στα περιφερειακά Τμήματα Τροχαίας, όπως επί παραδείγματι αυτό της Τροχαίας Λητής, καθώς και η ελάχιστη εώς μηδαμινή αξιοποίηση, λόγω ανυπαρξίας, τεχνικών μέσων όπως οι κάμερες διαχείρισης  λωρίδων κυκλοφορίας λεωφορείων, τα σταθερά ραντάρ ελέγχου ταχύτητας, τα "έξυπνα" φανάρια με αντίστροφη χρονομέτρηση κ.α
. που σε κάποιο βαθμό θα περιόριζαν το πρόβλημα του ελλιπούς προσωπικού, είναι τα βασικότερα θέματα που θα πρέπει άμεσα να επιλυθούν.

Πέραν τον ανωτέρω θα θέλαμε να αναφερθούμε στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις της τροχαίας ένα μέρος των οποίων αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή  σε ομάδες όλων των ηλικιών, οι οποίες  χαρακτηρίζονται από καινοτομία και ευρηματικότητα. 

Ποιο συγκεκριμένα, μια από αυτές είναι και η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού με μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό, μέσω του οποίου θα εκπαιδεύονται σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μαθητές σχολείων αλλά και άτομα όλων των ηλικιών. 

Είναι πράγματι μια προσπάθεια, απόρροια της διάθεσης των συναδέλφων μας, την οποία ως ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. στηρίξαμε εξ αρχής , στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Κ.Μ. προτείνοντας –από τον μήνα Νοέμβριο- την ενίσχυση της, με κατάλληλο εξοπλισμό (αγορά οθόνης). Έκτοτε αναμένουμε ακόμη να ληφθεί σχετική απόφαση και από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. πέραν αυτών της ΝΕ.Σ Π.Α.Α.

nespaa.blogspot.com
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ