2019-03-25 08:24:19
Φωτογραφία για Reuters: Ο Πούτιν έστειλε στρατό στη Βενεζουέλα
Δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας, τα οποία μετέφεραν έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στρατού, αλλά και περίπου 100 στρατιώτες προσγειώθηκαν το

Σάββατο (23/03) στο Καράκας, σύμφωνα με το Reuters. Επικαλούμενο μαρτυρία ντόπιου δημοσιογράφου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει χαρακτηριστικά πως τρεις μήνες μετά την κοινή άσκηση του στρατού της Βενεζουέλας με αυτόν της Ρωσίας, στο έδαφος της πρώτης, το γεγονός επιβεβαιώνει την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών που είχε αναγνωρίσει ο Νίκολας Μαδούρο, αλλά και τη στήριξη του Βλαντιμίρ Πούτιν προς το πρόσωπό του.

 Η Ουάσιγκτον αποδοκίμασε πάντως τα γυμνάσια αυτά κάνοντας λόγο για ρωσική παραβίαση Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χαβιέ Μαγιόρκα, στο ένα από τα δύο αεροπλάνα επέβαινε ο Βασίλι Τονκοσκούροφ,επικεφαλής δυνάμεων εδάφους του ρωσικού στρατού, ενώ το δεύτερο αεροπλάνο μετέφερε 35 τόνους στρατιωτικού υλικού.


Javier I. Mayorca@javiermayorca

ULTIMA HORA Esta tarde llegó al aeropuerto de Maiquetía una comitiva de 99 militares rusos, al mando del ministro de la Defensa del país mayor gral Vasilly Tonkoshkurov. Fueron recibidos en rampa presidencial por la VA Marianny Mata,dir Asuntos Internacionales e Integración(1/2)

3.424

3:52 π.μ. - 24 Μαρ 2019

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Το κάργκο έφυγε από το Καράκας σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Adsbexchange.

Μάρτυρας ανέφερε επίσης στο πρακτορείου Reuters ότι είδε το επιβατικό ρωσικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Maiquetia του Καράκας την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πάντως κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με τα ρωσικά αεροσκάφη. Οι πληροφορίες δεν διαψεύστηκαν ούτε από το ρωσικό υπουργείο άμυνας, αλλά ούτε και από το αντίστοιχο της Βενεζουέλας αν και ζητήθηκαν σχετικά σχόλια από το Reuters.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως την περασμένη Τετάρτη ο Μαδούρο είχε δηλώσει ότι η Ρωσία επρόκειτο να στείλει φάρμακα στη χώρα του την «επόμενη εβδομάδα».

Όπως σημειώνει τέλος το Reuters, δεν έχει καταστεί σαφές για ποιο λόγο τα αεροσκάφη μετέβησαν στη Βενεζουέλα.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ένα αεροσκάφος με τα χρώματα της Ρωσίας στάθμευσε σήμερα σε μια πίστα του διεθνούς αεροδρομίου του Καράκας, στον απόηχο των πληροφοριών του Τύπου σχετικά με την άφιξη ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος, που βρίσκεται σταθμευμένο στο Maiquetia, σε απόσταση 40 λεπτών από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το επιτηρούν άνδρες της Στρατιωτικής Εθνοφρουράς του αεροδρομίου.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Noah Ross@drnoahross

Russian air force planes land in Venezuela carrying troops: report - Reuters http://dlvr.it/R1SXtS 

8:23 μ.μ. - 24 Μαρ 2019

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Noah Ross
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ