2019-03-25 09:45:31
Φωτογραφία για Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα...
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Αχλιά της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων στην Ιεράπετρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής πιθανόν από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και πήρε γρήγορα διαστάσεις, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχαίρεναν το έργο πυρόσβεσης.

Για την κατάσβεσή της κλήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο τον νομό Λασιθίου και το Ηράκλειο, καθώς και εθελοντές της περιοχής. Στο σημείο επιχείρησαν 16 πυροσβεστικά οχήματα με 35 άνδρες και δύο τμήματα πεζοπόρων.

Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από αρκετές ώρες ενώ στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπό τον φόβο αναζωπύρωσης καθώς το κύριο μέτωπο έχει σβήσει αλλά παραμένουν ορισμένες εστίες φωτιάς.

Η φωτιά έκαψε κυρίως πεύκα και χορτολιβαδική έκταση, με τον διοικητή της Πυροσβεστικής στην Κρήτη να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπεύθυνοι και να προειδοποιεί ότι οι δράστες τέτοιων πυρκαγιών θα υποστούν συνέπειες...
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ