2019-03-25 14:00:40
Φωτογραφία για Εξωπραγματική η πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα
Έχουν περάσει 25 αγώνες στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ να μετρά 22 νίκες και 3 ισοπαλίες. Αντί για τους συμβολικούς 69 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ έχει 67, ένεκα της αφαίρεσης βαθμών από περσινά γεγονότα. Παρόλα αυτά είναι 10 βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να έχουν έναν αγώνα λιγότερο (η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό).

Κι όμως καθημερινά ακούς συνεχόμενα βέλη κατά του ΠΑΟΚ, από ερυθρόλευκα ΜΜΕ με σκοπό κατά κύριο λόγο να υποβαθμίσουν την προσπάθεια των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου μέσα στο γήπεδο. Ένας από τους βασικούς λόγους που ακούς, κυρίως από "αντικειμενικούς" κριτές και opinion leader είναι ότι ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται την κακή κατάσταση του Ολυμπιακού και έχει καθιερωθεί την πρώτη θέση. Κι όμως κάτι τέτοιο μόνο ένας τρελός, ή ένας εγκάθετος θα μπορούσε να το εκφράσει. Ο Ολυμπιακός κάνει μία εξαιρετική για τα δεδομένα του πρωταθλήματος πορεία, που του έχει δώσει 18 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες
. Κάτι αντίστοιχο με την περσινή πορεία του ΠΑΟΚ δηλαδή που αν δεν του είχαν αφαιρέσει τους βαθμούς στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ θα είχε πάρει το πρωτάθλημα και στα χαρτιά. Αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς και όσο δεν θέλουν δεν θα το καταλάβουν και ποτέ, είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που δεν μπορούν να φτάσουν κοντά στον τίτλο. Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι η πορεία του ΠΑΟΚ, που μοιάζει εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα, κάτι που δεν είχαν συνηθίσει από την πλευρά τους, καμία ομάδα από τις 2 που ήθελαν να διεκδικήσουν τον τίτλο στην αρχή της σεζόν. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Γ. Καραϊσκάκης που είχε ηττηθεί πέρσι, κέρδισε εντός έδρας και στο γήπεδο και στο φύλλο αγώνα, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, κέρδισε μέσα στην Λιβαδειά που πέρσι έφερε ισοπαλία, κέρδισε μέσα στην Ριζούπολη που πέρσι έφερε ισοπαλία, κέρδισε μέσα στη Νέα Σμύρνη που πέρσι έφερε ισοπαλία και κέρδισε και μέσα στην Τρίπολη που πέρσι έχασε, ενώ οι μοναδικές του απώλειες ήταν οι ισοπαλίες με τον Άρη και τον Ατρόμητο. Στα θετικά λογίζεται και η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, μιας και πέρσι είχε ηττηθεί με 1-0. Σύνολο 15 βαθμοί περισσότεροι σε σχέση με την περσινή σεζόν, ενώ η διαφορά του με τον Ολυμπιακό είναι σαφώς μικρότερη στο βαθμολογικό πίνακα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην ομάδα του Ολυμπιακού. Μπορεί να έχασε 6 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, που πέρσι τους πήρε στο γήπεδο και στο δικαστήριο, αλλά έχει 4 περισσότερους από την ΑΕΚ, 2 από τον Ατρόμητο, 4 με την Τρίπολη, 2 με τον Λεβαδειακό, 3 με τον ΠΑΣ Γιάννενα και 2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Εάν υπολογίσουμε ότι θα κερδίσει στα 20 λεπτά που μένουν στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό φτάνουμε αισίως στους 14 βαθμούς περισσότερους από την περσινή σεζόν για την ομάδα του Πέδρο Μάρτινς. Έτσι καταλήγουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία εξαιρετική πορεία για 24 αγωνιστικές στη Superleague Σουρωτή, αλλά στο τέλος δεν θα φτάσει ποτέ τον ΠΑΟΚ που όχι απλά μοιάζει ανίκητος, αλλά είναι κερδίζοντας έναν από τα πιο καθαρά και "αντρικά" πρωταθλήματα στην Ελλάδα, προσθέτοντας ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που δύσκολα θα καταρριφθούν ξανά.

Πηγή: paok24.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ