2019-03-27 09:59:22
Φωτογραφία για Τον χαβά του ο Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά θα γίνει τζαμί...
Στην αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά χθες το απόγευμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη προς κατοίκους της Τραπεζούντας, σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Ρωτούν "ακόμη στην Αγία Σοφία μπαίνουν με εισιτήριο;". Όχι, η είσοδος θα είναι ελεύθερη στην Αγία Σοφία. Και όχι μόνο δεν θα υπάρχει εισιτήριο αλλά μετά τις εκλογές θα επιστρέψουμε στην Αγία Σοφία το πραγματικό της όνομα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα καταργήσουμε τον τίτλο "μουσείο" και θα δώσουμε πίσω στην Αγία Σοφία τον τίτλο της, το όνομα "τζαμί"» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η πόλη αυτή δεν θα γίνει ποτέ πάλι «Κωνσταντινούπολη» και ότι το όνομά της είναι «Ισλαμπούλ». «Εδώ –με την άδεια του Αλλάχ- δεν θα γίνει ποτέ Κωνσταντινούπολη. Το όνομα τούτου του τόπου εδώ είναι Ισλαμπούλ (πόλη του Ισλάμ). Έτσι την ξέρετε. Κι έτσι θα λέγεται».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για τα υψίπεδα του Γκολάν. «Εσύ ποιανού οικόπεδο σηκώνεσαι και με μία υπογραφή το δίνεις στο Ισραήλ; Το 1967 τα Ηνωμένα Έθνη πήραν μία απόφαση. Και πώς γίνεται εσύ, ενώ η απόφαση αυτή λέει ότι ανήκει εξ ολοκλήρου στη Συρία, να το δίνεις πεσκέσι στο Ισραήλ;»...
newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ