2019-03-28 10:07:41
Φωτογραφία για Όλες οι διώξεις είναι άραγε σκευωρίες;...
Οι κακόβουλοι υπαινιγμοί για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με τις κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του κ. Γ. Πάσχα, εν ενεργεία υψηλόβαθμου στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και η εκκωφαντική σιωπή όσων γνωρίζουν από πρώτο χέρι τους τρόπους με τους οποίους οι τράπεζες χορηγούσαν απεριόριστα δάνεια σε «εκλεκτούς» πελάτες, απέδειξαν ξανά το μέγεθος της σκόπιμης διαστρέβλωσης μιας σημαντικής είδησης.

Σε κάθε ευνομούμενη χώρα του κόσμου μια εισαγγελική δίωξη για κακουργηματική απιστία εναντίον τραπεζικού στελέχους, που μάλιστα εποπτεύει και ελέγχει δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων, θα οδηγούσε ακόμα και στην προσωρινή απομάκρυνση του διωκόμενου από την επιτελική θέση του.

Στη σημερινή Ελλάδα, όμως, κάθε παρόμοια είδηση, αλλά ακόμα και οι διώξεις εναντίον προσώπων που ίσως συνέβαλαν στη χρεοκοπία της χώρας, χαρακτηρίζονται αυτομάτως σκευωρία ή κυβερνητικός δάκτυλος, μέχρι και χειραγωγούμενη δικαιοσύνη.


Για τη συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα, που όπως φαίνεται επεκτείνεται πλέον και σε δεκάδες άλλα τραπεζικά στελέχη που λάμβαναν υψηλά μετοχοδάνεια χωρίς ποτέ να τα αποπληρώνουν, με τη μέθοδο των συνεχών παρατάσεων, δεν τοποθετήθηκε όμως ούτε ο καθ' ύλην αρμόδιος της Εποπτείας, διοικητής της ΤτΕ, συνεργάτης του οποίου είναι το τέως στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας.

Αντίθετα, σύμφωνα με πηγές της ΤτΕ, φαίνεται να υιοθετήθηκαν οι ισχυρισμοί που προέβαλε ο κ. Γ. Πάσχας στους εισαγγελείς περί δανείων «μπόνους», με το επιχείρημα ότι παρόμοιες... ανταμοιβές δόθηκαν σε 220 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, εναντίον των οποίων ωστόσο δεν ασκήθηκαν διώξεις.

Οι ίδιοι κύκλοι της ΤτΕ έσπευσαν να κάνουν λόγο για στοχοποίηση -σύμφωνα με την τρέχουσα πρακτική-, ενώ το πλέον ανησυχητικό είναι ότι κυκλοφόρησαν και κάποια απειλητικά υπονοούμενα σε βάρος της κυβέρνησης, με την υπενθύμιση ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες έρευνες από την ΤτΕ, ενώ είναι σε εκκρεμότητα το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια!

Οι συνεχείς επικλήσεις για σκευωρίες και στοχοποίηση κάθε φορά που ένας δικαστικός λειτουργός τολμά να διεκπεραιώσει μια υπόθεση που πιθανότατα έβλαψε το δημόσιο συμφέρον δεν πείθουν γιατί, τουλάχιστον για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, γνωρίζουν καλά οι πολίτες ότι συνεχώς τα αναχρηματοδοτούσαν από το υστέρημά τους, όταν οι «εκλεκτοί» δανειολήπτες αυγάτιζαν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους.
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ