2019-03-29 11:41:50
Φωτογραφία για Απρέπειες και προκατάληψη...
Η χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. περιέλαβε για πολλοστή φορά όλα τα γνωστά στερεότυπα που εκτοξεύονται με ομαδικά πυρά από τη Συγγρού, την Πειραιώς και το Φάληρο.

Πέρα από τα γνωστά αγοραία δημοσιογραφικά αναμασήματα για τη Βενεζουέλα και μισθωμένους βουλευτές, στην προσπάθειά του να αυτοπαρουσιαστεί ως λαϊκός ηγέτης, κατέφυγε όχι μόνο σε αναλήθειες και απρεπείς υπαινιγμούς, αλλά και σε αντιστροφή της πραγματικότητας, αν όχι της λογικής.

Είναι αλήθεια πως δύσκολα πείθει ο αρχηγός της Ν.Δ. για το αν όντως έχει κατανοήσει την έννοια του λαϊκισμού, όταν χρησιμοποιεί στην ομιλία του ερωτήματα του τύπου «οι πολίτες προτιμούν αλήθεια ή ψέμα; Πρόοδο ή μιζέρια; Λόγια ή αποτέλεσμα; Ασφάλεια ή μολότοφ; Ευρώπη ή Μαδούρο; Πατριωτική ευθύνη ή ανεύθυνους πειραματισμούς; Ο κ. Τσίπρας ή εγώ; Ξέρει περισσότερα για την Ευρώπη ο πρωθυπουργός που αγνοούσε ότι η θάλασσα έχει σύνορα, που έμπλεκε τη Μυτιλήνη με τη Λέσβο και όχι εμείς που πρώτοι αντιπαρατεθήκαμε με τον Ορμπαν και πρωταγωνιστούμε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις;».


Ο Κ. Μητσοτάκης, όμως, πέρα από τις αναφορές περί διχασμού και εθνικής ταπείνωσης και πέρα από τις υποσχέσεις του, κατέφυγε και στο νέο αφήγημα περί της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συμμετοχής του Πέτρου Κόκκαλη στο Ευρωψηφοδέλτιο. Ο πρώην εξέχων παράγοντας του Δήμου Πειραιά μετατράπηκε ξαφνικά σε εκπρόσωπο της διαπλοκής και μάλιστα από τα χείλη του γόνου της μεγάλης οικογένειας των Μητσοτάκηδων.

Εκείνο, όμως, που πραγματικά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. ήταν το ρητορικό ερώτημά του: «Εγώ είμαι με την "ελίτ" και τη διαπλοκή που προτείνω για υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο σαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και όχι αυτός που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη;».

Ποιος μπορεί να διανοηθεί, ποιος συνειρμός, ποια πολιτική και ποια λογική σκέψη μπορεί να φτάνει να συγκρίνει τους δυο αυτούς ανθρώπους; Τι είδους επιβεβαίωση και αποδοχή ζητά ο κ. Μητσοτάκης κραδαίνοντας ως τρόπαιο και εκθέτοντας δημόσια την υποψηφιότητα ενός ανθρώπου με αναπηρία για να κάνει αντιπολίτευση; Πόση προκατάληψη φανέρωσε για άλλη μία φορά αυτή η αποστροφή της ομιλίας τού κ. Μητσοτάκη;...
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ