2019-03-29 15:22:46
Φωτογραφία για Εξάπτει τη φαντασία το βιβλίο του Ν. Καραμούζη...
Η μικρή πρόγευση που έδωσε ο Νικόλας Καραμούζης για το περιεχόμενο του βιβλίου που ετοιμάζει έχει ήδη εξάψει την περιέργεια πολλών στο τραπεζικό και πολιτικό σύστημα της χώρας καθώς θα αποκαλύπτει το παρασκήνιο για ουκ ολίγα πολιτικο-οικονομικά γεγονότα μείζονος σημασίας της τελευταίας 20ετίας.

Είναι κάτι σαν ...αποχαιρετιστήριο δώρο, τώρα που κλείνει ένας κύκλος 30 ετών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς χθες αποχώρησε από την προεδρία της Εurobank και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Βέβαια το ενδεχόμενο επιστροφής του στα ίδια μέρη (στον τραπεζικό τομέα) είναι ανοιχτό.

Στο βιβλίο θα περιλαμβάνονται κυρίως δημοσιευμένα άρθρα του αλλά οι πρώτες 40 σελίδες -που συνεχώς αυξάνονται- θα έχουν το «ζουμί» καθώς θα αναφέρονται σε πρόσωπα και γεγονότα κυρίως της μνημονιακής περιόδου

Ο Ν. Καραμούζης αναρωτιέται πώς θα είχε γραφτεί η... ιστορία αν οι αποφάσεις, τα γεγονότα ήταν διαφορετικά.


Τι θα είχε γίνει αν είχε πει «ναι» στην πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών;  Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, αρνήθηκε λέγοντάς του: «Δεν μπορώ να μένω στα βόρεια προάστια, τα παιδιά μου να πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και να εφαρμόσω πρόγραμμα λιτότητας κόβοντας μισθούς και συντάξεις». Και έτσι, έγινε υπουργός ο κ. Στουρνάρας και στη συνέχεια διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Νικόλας Καραμούζης, με τις αριστερές καταβολές που ποτέ δεν θέλησε να ξεχάσει ότι μεγάλωσε στα Σεπόλια, αποκαλύπτει και μια ιστορία από τα χρόνια που εργαζόταν στην ΤτΕ. Είναι 1990 και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει διορίσει υποδιοικητή τον Αντωνιαδάκη. Από τα πρώτα πράγματα που έκανε μόλις ανέλαβε ήταν να καλέσει τον Καραμούζη στο γραφείο του και του ζήτησε: «Θα βγεις και θα πεις πως δεν είσαι ΠΑΣΟΚ και σοσιαλιστής. Αλλιώς θα σε λιώσω» «Του απάντησα», θυμάται ο Ν. Καραμούζης, «ότι αυτά είναι αθλιότητες. Κάνε ό,τι θέλεις».

Λίγες μέρες αργότερα ο Αντωνιαδάκης παρέπεμψε τον Καραμούζη στο πειθαρχικό «ζητώντας την απόλυσή μου επειδή συμμετείχε σε απεργία που είχε γίνει και εξ αυτού του λόγου ζημίωσα την ΤτΕ με αρκετά εκατομμύρια, καθώς ήμουν διευθυντής συναλλάγματος. «Τελικά γλίτωσα την απόλυση με ψήφους 6-5, οι κ.κ. Γ. Προβόπουλος και Δ. Χαλικιάς ψήφισαν υπέρ μου.»...
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ