2019-03-31 19:23:11
Φωτογραφία για Διέλυσε τον Παναιτωλικό χωρίς να...ιδρώσει
Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα με 4-0 απέναντι στον παθητικό Παναιτωλικό δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση ενόψει της μεσοβδόμαδης αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά του κυπέλλου με την Λαμία. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 5ο λεπτό ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε νωρίτερα συμπαίκτης του όμως δεν είχε καμία τύχη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λιβάγια γύρισε στον Μπακασέτα αυτός έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Μιχάι προτού απομακρυνθεί από την περιοχή του Παναιτωλικού. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας τρόπους να απειλήσει όμως μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε τη μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Λίγο αργότερα ο Μπογέ έβγαλε κάθετα τον Λιβάγια, όμως η πάσα του ήταν δυνατή ενώ στο 18’ ο Κλωναρίδης έστρωσε στον Μπακασέτα, εκείνος πλάσαρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Μαλή
. Στο 22’ ο διαιτητής της αναμέτρησης υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον Λιβάγια με το ριπλέι να δείχνει ότι έστω και οριακά καλυπτόταν ο Κροάτης. Ο Γαλανόπουλος είχε ένα σουτ λίγο πριν το ημίωρο με το δεξί όμως μπλόκαρε εύκολα ο Κυριακίδης ενώ στο 35’ ο Κλωναρίδης επιχείρησε κι αυτός με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή άστοχα. Η πολιορκία της ΑΕΚ απέφερε αποτέλεσμα καθώς στο 39ο λεπτό και μετά από σέντρα του Μπακασέτα ο Οικονόμου με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. Λίγο αργότερα ο Φωτιάς κόβει και πάλι λανθασμένα τον Λιβάγια με τον Κροάτη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού. Ανώτερη και στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση που βρήκε και δεύτερο τέρμα νωρίς κλειδώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τη νίκη. Στο 50ο λεπτό συγκεκριμένα ο Κλωναρίδης βγήκε από τα δεξιά της επίθεσης, πέρασε κάθετα τη μπάλα προς την μικρή περιοχή του Παναιτωλικού με τον Μαλή στην προσπάθεια του να διώξει τα μπάλα να την στέλνει στα δίχτυα της εστίας του. Στο 66’ η ΑΕΚ έχει μια ακόμα καλή στιγμή στο παιχνίδι της με τον Μάνταλο να προσπαθεί να πλασάρει πάνω από τον Κυριακίδη, αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού μπλόκαρε σχετικά εύκολα. Η ΑΕΚ πίεζε τους Αγρινιώτες που έδειχναν σε αυτό το σημείο ότι έχουν αποδεχτεί την ήττα. Στο 70’ ο Αλμπάνης έκανε το κοντρόλ με το στήθος, έπιασε το σουτ με το αριστερό προτού σκάσει η μπάλα όμως την έστειλε πάνω από το δοκάρι του Κυριακίδη. Δέκα λεπτά πριν το 90λεπτο ο Μπογέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη με κεφαλιά, όμως το γκολ του ακυρώνεται καθώς είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος και πάλι αυτή τη φορά θα τριπλασιάσει τα τέρματα της ΑΕΚ καθώς μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μάνταλου ο Αργεντινός θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Η ΑΕΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα με την άμυνα του Παναιτωλικού να τα έχει χαμένα στα τελευταία λεπτά και να δέχεται ένα ακόμα τέρμα αυτή τη φορά μετά από υπέροχη προσπάθεια του Γαλανόπουλου που δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Κυριακίδη να… «γράψει» το 4-0.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ