2019-04-01 11:20:35
Φωτογραφία για Το Roundup, η Bayer, η Monsanto και η εμφάνιση καρκίνου
Η βιομηχανοποίηση και η μαζικοποίηση της τροφής πάει παρέα με την βιομηχανοποίηση και μαζικοποίηση της ζωής μας. Το «δέσιμο» της εξουσίας σ’ όλους μας, έχει να κάνει και με την τροφή. Ασχέτως εάν τρέφεται κάποιος μόνο φυτικά ή είναι παμφάγος.

Εφ’ όσον η τροφή έχει γίνει εμπόρευμα και παράγεται μαζικά και βιομηχανικά μέσω μεγάλων εταιριών που ελέγχουν τις ποικιλίες των φυτών και σπόρων, που δημιουργούν ενισχυτικά φάρμακα και ζιζανιοκτόνα, μέχρι την διανομή και στην τιμή της τροφής, τότε η εξουσία μοιράζει απλόχερα αλυσίδες αλλά και αρρώστιες.

Πολλοί γνωρίζουμε το ζιζανιοκτόνο Roundup. Το συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο αρχικά παράχθηκε από την εταιρία Monsanto και εξαγοράστηκε από την Bayer. Η βασική δραστική ουσία του Roundup είναι η γλυφοσάτη η οποία αποδεδειγμένα ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου. Το ζιζανιοκτόνο χρησιμοποιείται ευρέως από μεγαλοκαλλιεργητές και μικροκαλλιεργητές, ώστε να ξεραίνονται τα άγρια χόρτα των χωραφιών και των κήπων. 


Μάλιστα όσοι το χρησιμοποιούν, ακόμα και για οικογενειακούς λαχανόκηπους, αναφέρουν ότι μετά από τρεις μέρες το φάρμακο δεν υπάρχει στο χώμα ξεχνώντας ότι, ακόμα και αν είναι έτσι, μέσα σ’ αυτές τις τρεις μέρες η ποσότητα του φαρμάκου (δηλητηρίου) έχει απορροφηθεί από τα φυτά και σε βάθος χρόνου θα έχουν μολυνθεί και οι γύρω περιοχές. 

Ενάντια στην εταιρεία Bayer υπάρχουν περίπου 11.200 αγωγές στις ΗΠΑ από τις οποίες προς το παρόν έχουν τελεσιδικήσει οι 2. Στην πρώτη περίπτωση τον Αύγουστο του 2018 ένα πολιτειακό δικαστήριο αρχικά επιδίκασε αποζημίωση 289 εκ. δολάρια και τελικά το ποσό μειώθηκε στα 78 εκ. δολάρια και αναμένεται το εφετείο. Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή του ασθενή Έντουιν Χάρντεμαν με λέμφωμα non-Hodgkin. Είναι η πιο πρόσφατη και πατά νομικά στην πρώτη. Οι ένορκοι του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο, έκριναν ομόφωνα ότι το Roundup ευθύνεται για την ασθένεια τού Χάρντεμαν. Οι ένορκοι καλούνται, τώρα, να αποφασίσουν εάν και κατά πόσον ευθύνεται η εταιρεία και να επιδικάσουν την πιθανή αποζημίωση που δικαιούται ο ασθενής.
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ