2019-04-02 10:22:05
Φωτογραφία για Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής
Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής.

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο έπειτα από νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου.

«Είναι σαν να έχασα τον αδελφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Οικονόμου.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Λυριτζή

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο έφυγε για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Υπηρέτησε τη θητεία του στον Μανταμάδο της Μυτιλήνης.


Επιστρέφοντας στην Αθήνα εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον Δ. Οικονόμου ανέλαβε το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού.

Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα, το www.flash.gr.

Το επόμενο δημοσιογραφικό κεφάλαιο για τον Βασίλη Λυριτζή εκτός από ήχο αποκτά και εικόνα. Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από τη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στο μετερίζι της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017, οπότε το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας «Έθνος».

Με τη σύζυγό του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησε δύο παιδιά, τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ