2019-04-02 11:31:20
Φωτογραφία για Αδιάθετα Αναδρομικών Στρατιωτικών! (email αναγνώστη μας)
Αναγνώστης μας, με email του, μας γνωρίζει τα παρακάτω, σχετικά με τα αδιάθετα των αναδρομικών των Στρατιωτικών:

Έπειτα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας site: https://staratalogia.blogspot.com/2019/03/658.html αλλά και πληθώρα άλλων, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός ιλιγγιώδες αδιάθετου ποσού της τάξεως των 658 εκατ. €, προερχόμενα από το περίσσευμα των πρόσφατων αναδρομικών τα οποία εδόθησαν στους Στρατιωτικούς.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι, αναδρομικά δώρων καθώς και επαναφορά αυτών δεν πρόκειται στην παρούσα φάση να δοθούν λόγω δημοσιονομικού κόστους.

Εάν τα πράγματα είναι όντως έτσι (και πράγματι είμαστε σε κακιά χάλια), προκύπτουν ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα που δεν εξηγούνται και πάρα πολύ καλά... όπως:

α) Το αδιάθετο περίσσευμα των αναδρομικών ήδη υπάρχει πιστωμένο σε συγκεκριμένο και καθορισμένο κωδικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


β) Το αδιάθετο περίσσευμα των αναδρομικών κρατείται ήδη παρανόμως! Για ποιό λόγο δεν δίνεται ήδη στους δικαιούχους και εάν υπάρχει πρόταση να δοθεί για άλλες ανάγκες του Στρατεύματος που όμως ήδη υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια!

γ) Να υπάρξει προσωπική δέσμευση επ' αυτού του ζητήματος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και ποιά η καθορίζουσα στάση του.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ:

Να θυμίσουμε ότι πριν 2 εβδομάδες (19/03/2019) ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος είπε «θα δώσουμε όσα μπορούμε ανάλογα με τον Προϋπολογισμό και ανάλογα με το τι θα πουν οι δικαστικές αποφάσεις», ενώ στις 27/03/2019 νωρίς το μεσημέρι ανέφερε «υπάρχει ευχέρεια για κάποιο επίδομα το Πάσχα, αλλά η καταβολή του έγκειται στις αποφάσεις του πρωθυπουργού» και αργότερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας το μάζεψε, δηλώνοντας μέσω του ΑΠΕ: «Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί Δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους. Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει».

Τέτοια παιχνίδια με την προπληρωμή αναδρομικών με έναντι από Δώρο Πάσχα που τη μία στιγμή «το δίνει η κυβέρνηση» και την άλλη «δεν το δίνει», εύλογα μπορούν να χαρακτηριστούν προεκλογικά τερτίπια.

Σίγουρα όμως είναι κοροϊδία και στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, διότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συμψηφίσει χρωστούμενα τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ από τις παράνομες μειώσεις και την κατάργηση των Δώρων με ένα προεκλογικό επίδομα εν είδει Δώρου Πάσχα σε συνταξιούχους και σε δημοσίους υπαλλήλους, που κατά τον κ. Πετρόπουλο κοστολογείται σε περίπου 650 εκατ. ευρώ (ΣΥΜΠΤΩΣΗ;).

Πάντως, το θέμα προβληματίζει τους εταίρους και γι’ αυτό θα συζητηθεί στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, όπου θα ζητηθούν από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ της Realmoney της 23/03/2019 για το υπόψη θέμα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ