2019-04-02 16:21:23
Φωτογραφία για Ν.Δ.: Ως πότε θα σιωπά το Μαξίμου για Πετσίτη - Αρτεμίου;
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, έκανε την παραπάνω δήλωση:

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κάνουν άλλο τα στραβά μάτια στην υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου-Λαυρεντιάδη. Σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που αφορούν έρευνα που διεξάγουν και οι κυπριακές αρχές. 

Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει: Γιατί μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μέγαρο Μαξίμου και τι τον συνδέει με τους κ. Αρτεμίου και Λαυρεντιάδη; 

Ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πλέον εξηγήσεις. Η κυβέρνηση μέχρι πότε θα σιωπά;».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», έρευνα προς κάθε κατεύθυνση διενεργείται από τις εισαγγελικές αρχές και την αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος για τον ρόλο και την οικονομική κατάσταση του Μανώλη Πετσίτη, για τον οποίο έχει δοθεί σχετική παραγγελία για διερεύνηση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Ο Μανώλης Πετσίτης, που είχε κατά καιρούς σχέσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και με γνωστούς επιχειρηματίες και είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, πλέον ελέγχεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές κάνουν λόγο για την αποστολή ήδη αιτημάτων δικαστικής συνδρομής στις κυπριακές αρχές για άνοιγμα λογαριασμών, αλλά και έρευνες σχετικά με την ύπαρξη εξωχώριων εταιρειών από τις οποίες εικάζεται ότι πέρασαν χρήματα από επιχειρηματίες προς τον Μανώλη Πετσίτη.

Την ύπαρξη των ερευνών και των αιτημάτων για άνοιγμα λογαριασμών στο σύνολο της υπόθεσης Πετσίτη - ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της χθες και η Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, όπου επικεφαλής είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη.

Η ανακοίνωση της Αρχής ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από κυριακάτικη εφημερίδα («Πρώτο Θέμα») για ευρήματα εις βάρος του Μανώλη Πετσίτη σχετικά με χρήματα που διαθέτει στην Κύπρο, χρήματα που δεν μπορεί να δικαιολογηθούν.

Η Αρχή δεν διαψεύδει επί της ουσίας τα σχετικά δημοσιεύματα, επικαλείται όμως τη μυστικότητα των ερευνών και επιπλέον τονίζει ότι τυχόν δημοσιοποίηση δεδομένων της έρευνας θα απέβαινε βλαπτική της συνέχειάς της. Βεβαίως, η Αρχή επισημαίνει ότι υπήρξαν διαρροές από τις έρευνες που διενεργεί για την υπόθεση Πετσίτη και γενικά για τις σχέσεις Πετσίτη - ΔΕΠΑ και μάλιστα αναφέρει ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως.

Ενδιαφέρον πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της Αρχής επισημαίνεται ότι προ μηνών είχε σταλεί αναλυτική ανακοίνωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση ΔΕΠΑ, για την οποία θεωρεί ότι οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν υπήρξαν «διαστρεβλωμένες».

«Ειδικότερα», τονίζεται στην ανακοίνωση, «για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί», ενώ συνεχίζει η ανακοίνωση ότι «εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων, θα δεσμευθούν».

Ωστόσο, από πληροφορίες έγινε γνωστό ότι υπήρξε άτυπη προς το παρόν ενημέρωση από τις κυπριακές αρχές για την ύπαρξη χρημάτων που συνδέονται με τον ίδιο τον Μ. Πετσίτη, ενώ επίσημα η ενημέρωση μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής δεν έχει ακόμα διαβιβαστεί στην Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος για να σταλεί περαιτέρω στις εισαγγελικές αρχές.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ