2019-04-03 16:49:41
Φωτογραφία για Σαν το τσογλάνι της διπλανής πόρτας...
Σκληρή κριτική από τον Σκιαδόπουλο στον Δανίκα Εντονότατη κριτική για τη συνέντευξη που πήρε από τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, άσκησε ο δημοσιογράφος Άρης Σκιαδόπουλος, στον συνάδελφό του, Δημήτρη Δανίκα.

Όπως έγραψε στο...

facebook, δεν προστάτευσε ως όφειλε τον συνομιλητή του και χρησιμοποίησε αυτούσιες εκφράσεις του που προκαλούν εκμεταλλευόμενος την οικειότητα που ένιωσε ο μεγάλος στιχουργός.

Ο Λευτέρης Π. και μια συνεντευξη...

1.Μια συνεντευξη εχει κανονες.Ο πρώτος,προϋποθέτει ήθος.Ο δεύτερος,σεβασμο στον συνομιλητή ακομα και προστασία στον λογο που εκφέρει.Η συνεντευξη δεν ειναι κάφενειακη κουβέντα.Ειναι δημοςιογραφικη προσεγγιση ενός προσώπου στην συνολική του παρουςια και προσφορά.

2.Οταν μιλούσες με τον Νικο Καρουζο η τον Γκόρπα κι άλλους ποιητές που ηταν φίλοι ,παρ ο,τι ειχαν την τάση να χρησιμοποιούν ακραίες λέξεις ειχες χρέος να τους προστατεύσεις.Για τον λογο ο,τι ενας ποιητής δεν πρεπει να εμφανίζεται σαν αγοραίος η αγύρτης.Αλλο πως μιλούσαμε στις παρέες κι αλλο η εικόνα προς τα εξω. Η Ευτυχία Παππαγιαννοπουλου ηταν ελευθεροστομη ποτε ομως κανένας δημοσιογράφος δεν εκμεταλλεύτηκε αυτη της την αδυναμία.Για τον απλούστατο λογο ο,τι εκεινο που την ξεχώριζε ηταν ο στίχος κι οχι η αργκω της μπαρμπούτιερας.


3.Ο Λευτέρης Παππαδοπουλος ειναι πανω απο σαράντα χρονια φίλος και κουμπάρος.Ειναι φίλος του Λιανή κι άλλων συναδέλφων απο την χρυσή εποχή των ΝΕΩΝ.Ολοι μας του εχουμε παρει συντευξεις.Κανεις μας ωστοσο δεν τον διέσυρε εκμεταλευόμενος την οικειότητα του μαζι μας επειδη άλλος ο οικείος λογος κι άλλος ο δημόσιος.

Αν το κάναμε αυτο θα είχαμε γεμίσει τόμους απο μπινελικια.Ο Λευτέρης ομως δεν χαρακτηρίζεται μονο απο τα μπινελικια.Ειναι ο στιχουργός που παραμέρισαν σπουδαίοι του είδους,οπως η Ευτυχία και Γκατσος,για να περασει.Αν επικεντρωθεί κανεις στον καθημερινό του λογο,αδικεί τον ίδιο και τους αναγνώστες.

4.Υπαρχουν πρόσωπα που περαςαν απο το Συγκρότημα διχως ποτε να ενσωματώσουν ενα διαφορετικό ήθος κι ουτε βεβαια να ενσωματωθούν απ αυτο.Δεν αξιώθηκαν να καθίσουν σε διπλανά γραφεια με τον Μιχαλη Φακίνο,Γιώργο Πηλιχό,Κωστα Σταματίου,Βασιλη Ραφαηλίδη,Σγουρδαιο.Παππαζογλου,Φανή Πετραληα,Λινα Αλεξιου κ.α.Καποιοι περαςαν κατα λάθος την πορτα της Χρ.Λαδα.Ενας απ αυτούς ειναι ο Δανίκας που αντιμετώπισε τον Λευτερη Παππαδοπουλο σαν το τσογλανι της διπλανής πόρτας.Χωρις ωστοσο να διαθέτει την αρματωσιά να του επισημάνει οτι δεν υπηρξε ποιητής ειναι ομως ο μεγαλύτερος ελληνας στιχουργός.
NoNews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ