2019-04-03 21:15:30
Φωτογραφία για Στο ΣτΕ θα κριθεί η επέκταση...
...του λιμανιού του Πειραιά Η τύχη της σύμβασης με την Cosco αναμένεται να κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ενώπιον της οποίας έχουν...

προγραμματισθεί να συζητηθούν οι αιτήσεις ακύρωσης που έχουν καταθέσει η ΟΛΠ Α.Ε., η ΟΛΘ Α.Ε., το  Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αλλά και οι κατασκευαστικές εταιρείες ΤΕΡΝΑ και ΤΕΚΑΠ.

Το διακύβευμα κατά την συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια - αυτό δηλαδή που θα κρίνουν οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί - είναι αν η διαδικασία που άρχισε με την από 5.3.2014 πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ, η οποία κατέληξε στη σύναψη της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και της Cosco, έλαβε επαρκή δημοσιότητα. Και αυτό καθώς την επαρκή δημοσιότητα επιβάλλουν  η  Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) περί τήρησης της υποχρεωτική διαφάνειας.


Μάλιστα, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή, πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισηγητής της υπόθεσης, θα επισημάνει πως το στοιχείο της δημοσιότητας είναι «κρίσιμο για την κρίση αν τα παραχωρούμενα δικαιώματα στον ΟΛΠ εξακολουθούν να παραμένουν ειδικά και αποκλειστικά».

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ,  απέρριψε με την υπ΄ αριθμ. 72/2019 απόφασή της την αίτηση του ΟΛΠ. Ο συγκεκριμένος Οργανισμός ζητούσε να ανασταλεί η 2/2019 απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών με την  οποία ανακάλεσε την απόφασή  της του περασμένου έτους για την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με τον επίμαχο διαγωνισμό επέκτασης του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Η αίτηση αναστολής απορρίφθηκε ως αλυσιτελής, δηλαδή και εάν ακόμη γινόταν  δεκτή η αίτηση δεν πρόκειται να οδηγούσε σε ακύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης  της Αρχής  Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και, ως εκ τούτου ο ΟΛΠ δεν αντλούσε ωφέλεια από την αποδοχή της.
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ