2019-04-04 16:59:12
Φωτογραφία για Στον «αέρα» ξανά το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο...
Υπό κατάληψη παραμένει ο χώρος του «Ρόδος Πάλας» αφού τα ξημερώματα περίπου 200 άτομα μπήκαν στο ξενοδοχείο, όπου επρόκειτο να γίνει το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο βρίσκεται ξανά στον «αέρα» μετά το φιάσκο στην Καλαμάτα πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη της διοίκησης που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ο γενικός γραμματέας της Ν. Κιουτσούκης, ο οποίος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» κατήγγειλε χτυπήματα με γροθιές και δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η εισβολή έγινε από εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ», που «παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της διοίκησης της Συνομοσπονδίας». Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας εξέφρασε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) την έντονη δυσαρέσκειά του για την απουσία της αστυνομίας, ενώ αμφίβολο είναι αν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο με τον κ. Γ. Γεωργακόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας να ζητά (ΕΡΤ) να εκκενωθεί η αίθουσα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.


Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Όμως, διαφορετική εικόνα παρουσιάζει το ΠΑΜΕ, που μιλάει για σικέ επεισόδια και προχώρησε σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Πατησίων για να ενημερώσει για τους πολίτες.

«Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών» και «Όχι σε Γενική Συνοσπονδία Εργοδοτών Εργατοπατέρων» είπαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κρέμασαν στην πρόσοψη του κτιρίου ένα μεγάλο πανό, το οποίο μεταξύ άλλων έγραφε «έξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα».

Όπως σημείωσαν, στόχος της παρέμβασης ήταν να ενημερώσουν τους πολίτες για την πραγματικότητα στη Ρόδο επιμένοντας στην ανάγκη να συμμετέχουν στο συνέδριο οι εκλεγμένοι εργαζόμενοι κι όχι με εργοδότες και εργοδοτικά στελέχη από σούπερ μάρκετ, ναυτιλιακές εταιρείες κ.λπ.

Ο Ν. Μαυροκέφαλος από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» ότι μέλη του δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση, ότι απαγορευόταν η είσοδος με σεκιούριτι και μπράβους να μην την επιτρέπουν σε αντιπρόσωπους και εργαζόμενους, κι έκανε λόγο για προπαγάνδα από τη ΓΣΕΕ με στόχο να τους παρουσιάσει τραμπούκους. 

Το Μέτωπο για ακόμα μία φορά ζητά να γίνει το συνέδριο με εργαζόμενους κι όχι με εργοδότες, συζήτηση για τα προβλήματα κι όχι διαδικασίες fast track, και σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η «συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων» των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις». 

Διαμαρτυρία στον εισαγγελέα Ρόδου

Παράλληλα, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΔΑΣ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του εισαγγελέα Ρόδου, ύστερα από την επίσκεψή του στο ξενοδοχείο συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή και υποδιευθυντή του νησιού. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «παρέμειναν σε χώρο μαζί με εκπροσώπους της διεύθυνσης του και μετά από αρκετή ώρα αποχώρησαν».

Η αντιπροσωπεία επισήμανε «ότι παρά το γεγονός ότι του είχαν καταγγείλει έγκαιρα την παρουσία μπράβων και όλες τις αντικαταστατικές και παράνομες ενέργειες και μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για τη διεξαγωγή ενός νόθου συνεδρίου δεν επέδειξε την ανάλογη και επιβαλλόμενη ευαισθησία να μεριμνήσει τα δέοντα και να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων-αντιπροσώπων και την τήρηση των καταστατικών διαδικασιών (...) Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η αλήθεια και μόνο και να μη διαμορφώνεται τυχόν άποψη και αντίληψη από τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την κάθε είδους αήθη προπαγάνδα σε βάρος των εργαζομένων, η οποία είναι πιο νόθα και από το νόθο συνέδριο που θέλουν να κάνουν».

Επίσης, το πρωί έγινε τηλεφωνική παρέμβαση από τους δικηγόρους της ΔΑΣ στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου, οι οποίοι μίλησαν για «κατάφορη παραβίαση του καταστατικού της ΓΣΕΕ, του νόμου και της εκλογικής διαδικασίας». 

«Επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά η ευθύνη των δικηγόρων που έχουν διοριστεί στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, για την τήρηση του νόμου και του καταστατικού. Παράλληλα τονίστηκε ότι ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου της ΓΣΕΕ έχει καθοριστεί να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένη αίθουσα του ξενοδοχείου και μόνο σε αυτή προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν απόπειρα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για διεξαγωγή των αρχαιρεσιών εν κρύπτω σε άλλο χώρο».

Τι λέει η ΓΣΕΕ για τα επεισόδια

O Ν. Κιουτσούκης,  γενικός γραμματέας, δήλωσε στην ΕΡΤ τα εξής:

Δεν έχω τίποτα σοβαρό, δεν έχω τίποτα ιδιαίτερο. Μιλάω για τα χτυπήματα που έκαναν «αξιοπρεπείς» συνάδελφοι του ΠΑΜΕ. Από τους 230-250 που μπήκαν με καταδρομική επίθεση στο ξενοδοχείο, οι 60 είναι σύνεδροι του ΠΑΜΕ. Όλοι οι άλλοι είναι εξωσχολικοί, ούτε καν εργαζόμενοι. Παιδάκια, φοιτητές και πάει λέγοντας, μέλη του ΚΚΕ δηλαδή. Εν εν πάση περιπτώσει το ζήτημα δεν είναι αυτό. Είπατε κάτι στην αρχή. 

Είναι εικόνες ντροπής σε μία ευνομούμενη πολιτεία, όπου η αστική δημοκρατία λειτουργεί, όσοι έχουν αντιρρήσεις ή αντιθέσεις και έχουν στοιχεία, τα οποία παρουσιάζουν έκνομες πράξεις προσφεύγουν στο δικαστήριο. Έχουν προσφύγει λοιπόν τα μέλη του ΠΑΜΕ πάνω από δέκα φόρες, έχουν χάσει όλα τα δικαστήρία, κι αφού δεν τα κέρδισαν προσπαθούν να επιβάλουν την πολιτικοϊδεολογική του ΠΑΜΕ. Τώρα πάω στον εισαγγελέα να καταθέσω μήνυση κατά παντός υπευθύνου αλλά και κατά προσώπων, τα οποία μας χτυπούσαν αδιακρίτως.

Δηλώσεις του Γ. Γεωργακόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ με πλήρη νομιμότητα είχε διασφαλίσει την είσοδο όλων των συνέδρων, 350 τον αριθμό, από τους οποίους 66,67 ήταν από τις δυνάμεις της ΔΑΣ του ΠΑΜΕ. Στις 3.10 εισέβαλαν από τουλάχιστον δύο σημεία του ξενοδοχείου άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν σχέση με τους συνέδρους, προσπάθησαν να καταλάβουν την αίθουσα όπου θα γινόταν η συνεδρίαση. Ήταν μέλη της διοίκησης κάτω, ειδοποιήθηκαν κι έγιναν επεισόδια. Αυτή τη στιγμή τέσσερις άνθρωποι της  διοίκησης βρίσκονται στο νοσοκομείο. 

Πράγματι το συνέδριο γίνεται για τους συνέδρους. Εμείς επειδή υπήρχαν και τα προβλήματα της Καλαμάτας προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε την πλήρω είσοδο όλων των συνέδρων όλων των παρατάξεων, μηδενός εξαιρουμένου, βεβαίως και της παράταξης της ΔΑΣ του ΠΑΜΕ. Παρόλα αυτά επειδή ήθελαν να ακυρώσουν το συνέδριο εισέβαλαν γύρω στα 200-250 άτομα και προσπάθησαν να καταλάβουν με τη βία όχι μόνο το ξενοδοχείο, την είσοδο, αλλά και την αίθουσα που αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένη από ανθρώπους που δεν είναι σύνεδροι.  

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους. 

Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων" των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις. Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ.

Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.

Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους. Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας. Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες...
efsyn.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ