2019-04-05 08:44:00
Φωτογραφία για Ρόδος: Ματαιώθηκε και πάλι το Συνέδριο της ΓΣΕΕ – Προς διορισμό διοίκησης η Συνομοσπονδία
Ούτε στην Καλαμάτα, ούτε και στην Ρόδο κατάφερε να γίνει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, καθώς από το πρωί οι εκλεγμένοι Σύνεδροι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έσπασαν τα… μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει η πλειοψηφία για να τους κρατήσει έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο Rodos Palace που θα διεξάγονταν το μονοήμερο Συνέδριο. Μετά τις πρωινές αψιμαχίες, τα «πνεύματα» ηρέμησαν, και η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ούτε με το ΠΑΜΕ

«Το συνέδριο της ΓΣΕΕ ανέδειξε όλες τις παθογένειες και την πλήρη απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και του ΠΑΜΕ. Ούτε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία, χρησιμοποιεί ιδιωτική αστυνόμευση και επιδιώκει αδιαφανείς διαδικασίες, απαγορεύοντας ακόμα και την δημοσιογραφική κάλυψη στις εργασίες του συνεδρίου, αλλά ούτε και το ΠΑΜΕ, το οποίο με τη βία προσπαθεί να διαλύσει το συνέδριο, δεν εκπροσωπούν τις υγιείς δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.


Ούτε με νοθείες, ούτε με τραμπουκισμούς, ούτε, φυσικά, με την στείρα άρνηση και απαξίωση όλων των θετικών μέτρων που έχει λάβει η σημερινή κυβέρνηση, όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δεν επιτυγχάνεται τίποτα.

Πέρα από την εικόνα της παρακμής, υπάρχει και το πραγματικό εργατικό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να γυρίσουν την πλάτη στην απαξίωση και την παρακμή, και να αγωνιστούν για την ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος, για εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες».

Νέα Δημοκρατία: Απαράδεκτες εικόνες, προσβάλλουν τους εργαζόμενους

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα βίαια επεισόδια και τους τραμπουκισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα από μέλη του ΠΑΜΕ, λίγο πριν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο.

Η βία δεν έχει θέση ούτε στην πολιτική ζωή της χώρας, ούτε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι απαράδεκτες εικόνες που εκτυλίχθηκαν, προσβάλλουν τους εργαζόμενους και τραυματίζουν τη δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και οι διαφορές επιλύονται από τη Δικαιοσύνη, την οποία όλοι οφείλουν να εμπιστεύονται και να σέβονται τις αποφάσεις της.

Καλούμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη βία, να διασφαλίσει επιτέλους την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ και οι διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης να ολοκληρωθούν με δημοκρατικό τρόπο».

ΚΙΝΑΛ: Νέα τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ με σκοπό τη ματαίωση του Συνεδρίου και το διορισμό από τα δικαστήρια Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ως Κίνημα Αλλαγής είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να συμβούν έκτροπα.

Είχαμε ζητήσει από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. Γεροβασίλη να προστατεύσει τις θεσμικές λειτουργίες του Συνεδρίου και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.

Δυστυχώς, όχι μόνο αδιαφόρησαν, αλλά ως φαίνεται συνειδητά ευνοούν τα σχέδια διάλυσης της ΓΣΕΕ. Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, έστω και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην κυριαρχήσει η βία και ο τραμπουκισμός στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας».

Κουτσούμπας: Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι το δεξί τους χέρι

«Aπέναντι από τη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που θέλει να διοργανώσει ένα ακόμα συνέδριο - παρωδία, με νόθους αντιπροσώπους και ιδιοκτήτες Ανωνύμων Εταιρειών, αυτή τη φορά στη Ρόδο, βρέθηκαν ξανά οι ζωντανές δυνάμεις του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Απαιτούν να πραγματοποιηθεί πραγματικό εργατικό συνέδριο.

Αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που μιλά για δήθεν "τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ", ούτε η ΝΔ που τα στελέχη της στη ΓΣΕΕ επιτίθενται με χυδαίο τρόπο στο ΚΚΕ. Είναι λογικό όλοι αυτοί να υπερασπίζονται την ηγεσία της ΓΣΕΕ, γιατί τόσα χρόνια ήταν το δεξί τους χέρι στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής» πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι όμως χρειάζεται να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους. Να αψηφήσουν τις απειλές και τους εκβιασμούς της συνδικαλιστικής μαφίας, της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Και αυτό κάνουν! Βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό τους, όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται στο πλευρό τους».

Κατάληψη και στα γραφεία της ΓΣΕΕ

Τα μέλη του ΠΑΜΕ απαίτησαν τον αποκλεισμό των συνέδρων που είτε είναι εργοδότες, είτε έχουν προκύψει με νόθες διαδικασίες για να ξεκινήσει το Συνέδριο, κάτι που η πλειοψηφία αρνήθηκε. Την ίδια ώρα συμβολική κατάληψη πραμγατοποιούνταν από μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων.

Πέρρος: Δεν ξεμπερδέψαμε μ’ αυτούς

Σε δήλωσή του από την Ρόδο, που μεταδόθηκε όμως και στους συγκεντρωμένους στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως «Δώσαμε μια δυσκολη μάχη ελπίδας και προοπτικής. Θα την συνεχίσουμε όσο χρειαστεί. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Η συνδικαλιστική μαφία χρησιμοποίησε εναντίον μας όποιο μέσο μπορούσε. Δικαστές και εισαγγελείς, αστυνομικές δυνάμεις, μπράβους και ανθρώπους της νύχτας. Έριξαν εναντίον μας πολλή λάσπη και συκοφαντίες. Αλλά σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Και στη θάλασσα του Λιβυκού πελάγους να πάνε, θα μας βρουν μπροστά τους.

Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που κάνουμε. Δίνουμε μήνυμα στους εργαζόμενους, τους αντιπροσώπους που ό,τι και αν ψήφιζαν, καταλάβαιναν και συμφωνούσαν μαζί μας πως πρέπει να μπει τέλος σε αυτήν τη σαπίλα. Σε όλους αυτούς ανήκουν τα εκατό χρόνια της ΓΣΕΕ, τα εκατό χρόνια πάλης της εργατικής τάξης.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Δεν ξεμπερδέψαμε με αυτούς. Από αύριο κιόλας πηγαίνουμε στους χώρους της δουλειάς, για να δυναμώσει η πάλη. Χρειάζεται οργάνωση και γερό στομάχι. Χωρίς να βάζουμε ταμπέλες στους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και παραμένουμε εδώ. Μπορεί να κουραστήκαμε, αλλά για εμάς ξεκούραση είναι ότι δώσαμε μια μάχη και νικήσαμε».

Αν το Συνέδριο τελικώς δεν πραγματοποιηθεί, φαίνεται πως η Συνομοσπονδία οδεύει προς διορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο, κάτι που έχει να συμβεί από το 1986 και τη διάσπαση της ΠΑΣΚΕ με πρόεδρο τότε τον Γιώργο Ραυτόπουλο.
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ