2019-04-05 13:05:41
Φωτογραφία για Σκηνές Ειδομένης στα Διαβατά...
ΒΙΝΤΕΟ

Στο απροχώρητο έχει φτάσει όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση με το προσφυγικό από το πρωί σε Διαβατά και Αθήνα.

Το κλίμα στα Διαβατά είναι ιδιαίτερα τεταμένο με τους πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», ενώ στην Αθήνα περίπου 300 πρόσφυγες έχουν κάνει κατάληψη στο σταθμό Λαρίσης και ζητούν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα.

Παρά τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί, οι πρόσφυγες που συρρέουν στα Διαβατά με την ελπίδα ότι θα υλοποιηθεί η φήμη που κυκλοφόρησε μέσω Facebook ότι θα περάσουν στη Βόρεια Ευρώπη αν φτάσουν μαζικά στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό μέσα από χωράφια και ρέματα.

Όσοι επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό από το δρόμο συναντούν τον αστυνομικό φραγμό με τις αντεγκλήσεις να είναι συχνές.


Στα Διαβατά οι πρόσφυγες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που βλέπουν πρόσφυγες σε όλη την πόλη, ειδικά με αποσκευές, τους σταματούν, τους ελέγχουν και τους ζητούν να μην μεταβούν στα Διαβατά. Κάποιοι οι οποίοι ήρθαν με ΚΤΕΛ ή με τρένα υποχρεώνονται να επιστρέψουν πίσω στις δομές τους. 

Παράλληλα σύμφωνα με το thessnews.gr αστυνομικοί βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία στη Θεσσαλονίκη για να αποτρέψουν κόσμο να κατασκηνώσει εκεί ενώ δυνάμεις φέρεται να έχουν σταλεί και στις δομές Ασπροβάλτας, Νέας Απολλωνίας και Λαγκαδικίων προκείμενοι οι αρχές να έχουν εικόνα και από τα εν λόγω camp.

Την Πέμπτη έξω από τη δομή στα Διαβατά σημειώθηκαν επεισόδια όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να μετακινηθούν προς στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων...

protothema.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ