2019-04-05 15:43:12
Φωτογραφία για ΙΣΗ: Συνάντηση με ΕΤΕΑΕΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)

ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 

Web: www.ish.gr, e-mail: [email protected] 

Ηράκλειο, 05/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΤΕΑΕΠ

Τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ, κ. Νικόλαο Μπρίκη, συνάντησε σήμερα ο πρόεδρος του Ι.Σ.Η., κος Χάρης Βαβουρανάκης, παρουσία της κας Αικ. Σαρακινιώτη, Προϊστάμενης του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης Ασφάλισης και Παροχών, μετά από προγραμματισμένη συνάντηση με θέμα τα ειδοποιητήρια - εισφορές προς το ταμείο.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν θέματα και προβληματισμοί που αφορούν τις εισφορές των ιατρών προς το ταμείο. Πιο συγκεκριμένα:

• Οι εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους ιατρούς αφορούν μόνο το ΕΦΑΠΑΞ και σύμφωνα με το νόμο καθορίζονται στο 4% του κατώτατου μισθού.


• Ο τρόπος υπολογισμού ΕΦΑΠΑΞ που δικαιούται ένας ιατρός βάσει των εισφορών που έχει καταβάλει εξαρτάται από το χρόνο έναρξης καταβολής των εισφορών. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το ταμείο θα μας ενημερώσει σχετικά.

• Η καταβολή των εισφορών (αναδρομικών και νέων) από σήμερα μπορεί να γίνει σε μια πληρωμή τόσο στις τράπεζες όσο και ηλεκτρονικά ( e-banking). Οι καταβολές αφορούν την 1η δόση του 2017, την 1η δόση του 2018 και το πρώτο 2μηνο του 2019. 

• Οι ιατροί που έχουν παράλληλα και μισθωτή εργασία ή εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών κι έχουν μέχρι 2 εργοδότες δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισής τους. Αναμένεται η έκδοση νέων ειδοποιητηρίων. 

• Όσοι ιατροί έχουν κάνει διακοπή εργασιών στη Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να κοινοποιήσουν την διακοπή τους στο ταμείο και να καταβάλουν τις εισφορές τους μέχρι την ημερομηνία διακοπής.

• Δεν προβλέπεται από το Νόμο καμία έκπτωση στην εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών (2017-2018) σε μια δόση.

• Ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΕΠ αποδέχθηκε την πρόσκλησή του ΙΣΗ για να συμμετάσχει σε ενημερωτική συνάντηση το προσεχές διάστημα.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ