2019-04-05 17:20:44
Φωτογραφία για Επιμένει για τους ρωσικούς S-400 ο Ερντογάν...
Παρά τις απειλές των ΗΠΑ για αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, αν επιμείνει στην αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα συνεχίζει τις πληρωμές προς τη Ρωσία. Μάλιστα επέκρινε την Ουάσιγκτον, διότι όπως είπε δεν πρότεινε τους ίδιους όρους όταν πρότειναν στην Άγκυρα τους Patriot.

Ερωτώμενος σχετικά με την επίσκεψή του στη Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι S-400 «κατέχουν μια σημαντική θέση» στις συνομιλίες της Άγκυρας με τη Μόσχα.

«Τα επιχειρήματα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πολύ εσφαλμένα. Τελειώσαμε τη διαδικασία των S-400 και συνεχίζουμε τις πληρωμές», τόνισε.

Τελεσίγραφο προς την Άγκυρα στέλνει ο Λευκός Οίκος με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να ζητάει από την Τουρκία να επιλέξει ανάμεσα στους S-400 της Ρωσίας και την παραμονή στο NATO.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος συνιστά απειλή για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκεί στην Τουρκία, ανέστειλε την αποστολή ανταλλακτικών για τα αεροσκάφη F-35 που έχει αγοράσει η Τουρκία και κατασκευάζονται εν μέρει εκεί.


Επίσης, τόσο ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, από τη σύνοδο για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ, ζήτησε από την Τουρκία να επιλέξει ανάμεσα στους S-400 της Ρωσίας και την παραμονή στο NATO.

Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στις αμερικανικές «ανησυχίες» για την υπόθεση και επανέλαβε την απειλή για αποπομπή από το ΝΑΤΟ.
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ