2019-04-05 21:28:06
Φωτογραφία για ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Περί ανεξάρτητων συνδυασμών και δημοτικών συμβούλων…
  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Περί ανεξάρτητων συνδυασμών και δημοτικών συμβούλων    Μετά τη οικονομική κρίση του 2009, αυτήν που από κάποιους χαρακτηρίζονταν και ως ανθρωπιστική επειδή δημιούργησε μια γενικότερη κρίση θεσμών και αξιών, πολλοί μίλησαν  για το τέλος της πολιτικής όπως την γνωρίζαμε. Ήταν η εποχή που δεν τολμούσε από υπουργός μέχρι δημοτικός σύμβουλος να εμφανιστεί δημόσια και να μη αντιμετωπίσει τη οργή του εξαγριωμένου πλήθους που γιούχαρε και προπηλάκιζε, συχνά συλλήβδην κάθε πολιτικό, εκφράζοντας τη αγανάκτηση του με όποιο τρόπο.

      Τότε ήταν που, αντί να στοχοποιηθεί η ασκούμενη πολιτική, απαξιώνονταν η πολιτική γενικώς. Τότε άρχισαν να κυκλοφορούν τα ιδεολογήματα περί του τέλους της πολιτικής, ως η κύρια αιτία για τα δεινά της χώρας και του λαού συνολικότερα, τσουβαλιάζοντας τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους με περίτεχνο τρόπο. Τότε που επανήλθαν οι ακραίες «ιδεολογίες» του μίσους, του φασισμού και του ναζισμού
. Η ενίσχυση αυτών των μισαλλόδοξων τάσεων άρχισε να γίνεται αντιληπτή ως καταδίκη και καταγγελία της ασκούμενης πολιτικής και έτσι οι «ιδεολογίες» αυτές αποκτούσαν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στα λαϊκά στρώματα για να παίξουν ουσιαστικά το ρόλο του αναχώματος στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Εξάλλου ο φασισμός κι ο ναζισμός είναι η πιο άσχημη , η πιο τρομαχτική η πιο…σπουκι πλευρά του καπιταλισμού....         Κάπου εκεί λοιπόν, άρχισαν να εμφανίζονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διάφοροι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι δήμαρχοι, με «ανεξάρτητους» δημοτικούς συμβούλους, μέσα σε «ανεξάρτητες» παρατάξεις, μακριά από κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς που θα λειτουργήσουν προς όφελος τω δημοτών ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. ΚΙ επειδή είναι δύσκολο να δείξει κανείς ακεραιότητα, ειδικά όταν απαιτείται να πάει κόντρα στο ρεύμα, η τάση αυτή έγινε κυρίαρχη.Πλέον ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια οι νεοεμφανιζόμενοι αλλά και γνωστοί από παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις υποψήφιοι που φορώντας το μανδύα του διαφορετικού δηλώνουν ανεξάρτητοι και εναντιώνονται στην λογική του κομματικού χρίσματος.

        Για να εξετάσουμε όμως πόσο… ανεξάρτητα είναι τα ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχουν υποψήφιοι στελέχη κομμάτων (ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κτλ), οι οποίοι το δίχως άλλο θα νοιώσουν ένα διχασμό προσωπικότητας, όντες αναγκασμένοι να αφήνουν τη κομματική τους ταυτότητα κατά τη είσοδο τους στη δημοτική παράταξη και να τη παραλαμβάνουν κατά τη έξοδο!?!?. Πόσο εφικτό είναι αλήθεια αυτό? Τι κάνεις όμως αν για παράδειγμα εναντιώνεσαι στην ανταποδοτικότητας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά η παράταξη στην οποία συμμετέχεις ασκεί διαφορετική πολιτική?

        Πόσο ανεξάρτητα και δημοκρατικά είναι τα ψηφοδέλτια του πλουραλισμού και της αποδοχής του «διαφορετικού», όταν σε αυτά συμμετέχουν οπαδοί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, ή άνθρωποι που δημόσια εξυμνούν ανοιχτά φασιστικές ιδεολογίες (πχ Χούντα όπως έγινε στην περιοχή μας). Ας πάνε α ρωτήσου τους χιλιάδες των αγωνιστών  που… φιλοξενήθηκαν για τη διαφορετική τους άποψη στα κρατητήρια της ΕΑΤ- ΕΣΑ και στις εξορίες.

          Πόση ανεξαρτησία μπορεί να περικλείει η στενή σχέση υποψηφίων με ντόπια και ξένα κεφάλαια και τίνος τα συμφέροντα θα υπηρετήσουν κατά τη εκλογή τους? Εκτός αν ακόμη πιστεύουμε στην… ουτοπία των κοινών συμφερόντων του εργάτη, του αγρότη, του υπαλλήλου, με αυτά του επιχειρηματία και του μεγαλομετόχου. Υπάρχει πρόσφατο και ζωντανό το παράδειγμα της ΓΣΕΕ.

        Μήπως τελικά όλη αυτή η δήθεν «ανεξαρτησία», είναι άλλος ένας τρόπος εξαπάτησης και χειραγώγησης του ελληνικού λαού προς όφελος τω λίγων κι εκλεκτών? Μήπως το γεγονός ότι δεν αποκαλύπτουν τη πραγματική ιδεολογική τους ταυτότητα, είναι επειδή φοβούται να αποκαλύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις στην άσκηση πολιτικής κατά τη εκλογή τους?

           Δεν πρόκειται να υπάρξει – όπως έχει αποδείξει η ιστορία – ούτε ένας εκλογικός συνδυασμός για τα τοπικά όργανα, που να μην έχει άμεση διασύνδεση με κάποιο πολιτικό κόμμα, είτε να στηρίζεται από περισσότερα του ενός κόμματα. Επιπλέον, υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα όπου υποψήφιοι συνδέονται άμεσα με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όταν οι εργαζόμενοι ακούν μεγάλα λόγια, ότι ο τάδε συνδυασμός είναι υπεράνω κομμάτων, πρέπει λοιπόν να… κουμπώνονται ακόμα περισσότερο. Τα προβλήματα δεν είναι ανεξάρτητα από εμάς που τα αντιμετωπίζουμε, ούτε είναι ανεξάρτητα από τις πολιτικές που τα δημιούργησαν.

           Μέσα σε όλο αυτό το «επί τούτου» διαμορφωμένο θολό πολιτικό τοπίο,υπάρχει μια δύναμη που ξεκάθαρα και με συνέπεια δηλώνει τις προθέσεις της και την πολιτική της σχέση με το ΚΚΕ, αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η ενίσχυση αυτής της παράταξης θα σημαίνει πως θα εκφραστεί η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία και η καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής και των εκφραστών της στην τοπική διοίκηση. Η ενδυνάμωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει πως θα  υπάρχει μέσα στα τοπικά όργανα μια δύναμη απόλυτα «εξαρτημένη» και «δεμένη» με τα λαϊκά συμφέροντα και την πάλη για την ικανοποίησή τους.

        Υπάρχουν άλλωστε τα παραδείγματα των δήμων της Πάτρας, της Πετρούπολής, του Χαϊδαρίου, Καισαριανής και Ικαρίας όπου οι κομμουνιστές δήμαρχοι έχουν κάνει τη διαφορά στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπερασπιζόμενοι δυναμικά τα λαϊκά συμφέροντα και τις λαϊκές ανάγκες των δημοτών.

        Για αυτό το λόγο, καλούμε τους δημότες, το λαό του Ξηρόμερου, να μη ξεγελαστεί, να μη παρασυρθεί και να στηρίξει Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο και τη Περιφέρεια. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει η πραγματική διαφορά και να δώσεις δύναμη στην δύναμη σου!

Λαϊκη Συσπείρωση Ξηρομέρου
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ