2019-04-06 20:21:59
Φωτογραφία για Πορείες διαμαρτυρίας για τα 70 χρόνια ΝΑΤΟ...
Διαδηλώσεις  για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, και τα 67 χρόνια από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό,  πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Αθήνα, τη Θεσαλλονίκη και την Πάτρα.

Πορεία στην Αθήνα

Μέλη του ΝΑΡ, της νΚΑ (συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ), του ΚΚΕ (μ-λ) και άλλων οργανώσεων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου  συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στη 13.00 το μεσημέρι και πραγματοποίησαν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης και κατά της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Πορεία με κατάληξη το άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία αρχικά συγκεντρώθηκαν στις 12:00, στην Καμάρα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με πανό και συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον εθνικισμό και τους πολέμους ξεκίνησαν από την Καμάρα και κατεβαίνουν την οδό Εθνικής Αμύνης, πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της.

Πορεία και στην Πάτρα

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, επί της οδού Κορίνθου.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλαδικων δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Το επόμενο ραντεβού είναι στις 13 Απριλίου, με πορεία ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ, με συγκέντρωση στον Άραξο Αχαΐας.

πηγή: efsyn.gr & sputniknews.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ