2019-04-06 22:46:50
Φωτογραφία για ΑΛ. Τσίπρας: Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις
Προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα, πιστοί στο κάλεσμα της ιστορίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως η προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα ένωνε πάντοτε τους πολίτες σε δίκαιους αγώνες. H μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια για τη δίκαιη ανάπτυξη, ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. «Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις. Στην αρχή μιας νέας νικηφόρας πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η περίοδος των διαχωρισμών έχει παρέλθει. Το νέο πολιτικό τοπίο ορίζει νέα καθήκοντα, νέες προκλήσεις και νέες δυνατότητες», τόνισε ο Πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να προτάσσονται διαφορές.

Ο ίδιος επικαλέστηκε την έξοδο από τα μνημόνια και την Συμφωνία των Πρεσπών ως τα δύο γεγονότα που έχουν αναδιατάξει το πολιτικό τοπίο, ενώ αναφέρθηκε και στην άνοδο της ακροδεξίας. Επέκρινε παράλληλα τις συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα για τη λιτότητα που επιβλήθηκε στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, την διεύρυνση των ανισοτήτων και την παράδοση της εξουσίας στους τεχνοκράτες. 


Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, καθώς το μεταπολεμικό κοινωνικό συμβόλαιο συντρίφτηκε κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης. Αναφέρθηκε στις ευθύνες των συντηρητικών ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων που διαχειρίστηκαν την κρίση και πως όλα αυτά «έφεραν απειλητικά στο προσκήνιο την ακροδεξιά και την απλουστευτική ρητορική της ξενοφοβίας και του μίσους», ενώ ακόμα και σήμερα αυτές οι συντηρητικές δυνάμεις, με τις βαριές ευθύνες, κωφεύουν.

Σημείωσε ότι κάποιοι έδωσαν πάτημα στην ακροδεξιά, δεν έπεσε από τον ουρανό και παριστάνει δήθεν την αντισυστημική δύναμη. Όμως όπου διαχειρίζεται εξουσία αποδεικνύεται η πιο συστημική από τους συστημικούς, παρατήρησε, για να σημειώσει ότι «εκτός από το να κυνηγάνε πρόσφυγες και να υψώνουν φράκτες, συρρικνώνουν ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα, καταργούν το 8άωρο θεσπίζοντας το 12ωρο εργασίας, διαλύουν εργασιακά δικαιώματα απελευθερώνοντας τις απολύσεις και ενώ λαμβάνουν πόρους από την Ε.Ε. παριστάνουν τα κοκκόρια όταν έρχεται η ώρα να συζητήσουμε για τις υποχρεώσεις τους.

«Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων», υπογράμμισε.

Γοητεύεται και ο Μητσοτάκης από την ακροδεξία

Είπε ότι ο λόγος και οι πρακτικές της ακροδεξιάς ασκούν γοητεία σε πιο μετριοπαθείς δυνάμεις, όπως σε μεγάλο μέρος δυνάμεων του ΕΛΚ, με τον κ. Μητσοτάκη να είναι δυστυχώς στην πρώτη γραμμή μεταξύ αυτών. «Μιλώ», συνέχισε, «για αυτούς που εδώ και καιρό προσπαθούν να διαγράψουν υποτίθεται τον Όρμπαν, αλλά οι βουλευτές του είναι ακόμα μέλη της Ευρωομάδας τους. Αυτούς που με μπροστάρη τον κ. Βέμπερ και βαθιά ανθέλληνα, επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα γιατί απειλούμε, λένε την ευρωπαϊκή συνοχή. Αυτούς που το 2015 μας κουνούσαν το δάχτυλο και ζητούσαν να αποπεμφθεί η Ελλάδα από την Ε.Ε. για να τιμωρηθεί ο λαός της».

Η Αριστερά διέσωσε την τιμή της Ευρώπης

«Αποδεικνύεται ότι η Αριστερά έμεινε αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όταν πλήθαιναν οι φωνές στην Ευρωπαϊκή Δεξιά, υπέρ του Grexit», είπε ο Πρωθυπουργός. «Η Αριστερά και ο ελληνικός λαός, διέσωσαν την τιμή της Ευρώπης στο προσφυγικό, όταν η Δεξιά του Βέμπερ, του Κουρτς, του Όρμπαν υπερασπιζόταν τα κλειστά σύνορα και πέταγε το μπαλάκι στο Νότο», πρόσθεσε. Τόνισε ότι «η Αριστερά ήταν αυτή που τελικά έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, όταν η Δεξιά τα επέβαλε και τα εφάρμοσε στην πιο σκληρή μορφή τους και, έκανε το ιστορικό βήμα για τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν η Δεξιά στην Ελλάδα ταυτιζόταν με τον εθνικισμό και διαδήλωνε μαζί με τους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής». «Εμείς αποδείξαμε στην πράξη τι σημαίνει ευρωπαϊσμός, όχι η Ν.Δ.», υπογράμμισε.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο εφιάλτης της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη θα τελειώσει, όταν αρχίσουν να τελειώνουν οι ανισότητες και «γι' αυτό χρειάζεται ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα», βασισμένο στην ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ