2019-04-07 14:30:09
Φωτογραφία για Το σερβίρισμα του κρασιού από έναν expert
Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το κρασί, καθώς επίσης και μερικές διεργασίες που πρέπει να ακολουθήσεις πολύ πριν αυτό φτάσει στο ποτήρι σου. Το αποτέλεσμα θα είναι να το απολαύσεις στο απόλυτο και η αποφυγή οποιουδήποτε σαμποτάζ.

Ο wine guru Alexander Mackh, ο άνθρωπος πίσω από το Alpine Cellar και συλλέκτης με περισσότερες από 10.000 φιάλες στην κατοχή του, δίνει κάποιες συμβουλές για τη διαχείριση και το σωστό σερβίρισμα του κρασιού.

Κράτα τη φιάλη σε όρθια θέση

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Ακόμη κι αν βρεις το τέλειο μπουκάλι, μπορεί να το καταστρέψεις από την πρώτη κιόλας στιγμή και αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο θα το αποθηκεύσεις προσωρινά. Τα κρασιά πρέπει να αποθηκεύονται σε μέρη με σταθερή θερμοκρασία, επαρκή αλλά όχι υψηλή υγρασία και μακριά από το φως του ήλιου. Τέλος, χρειάζεται να μένουν 24 ώρες σε όρθια θέση, πριν την κατανάλωση.


Μετάγγιση στη σωστή καράφα

Για κάθε κρασί υπάρχει και η κατάλληλη καράφα, ασχέτως αν τα περισσότερα μπορούν να σερβιριστούν απευθείας από το μπουκάλι. Το ιδανικό serve ωστόσο υπαγορεύει τη μεταφορά σε καράφα και έπειτα στο ποτήρι. Αυτό βοηθά κάποια κρασιά να αναπνεύσουν περισσότερο ή λιγότερο (αναλόγως του μεγέθους ανοίγματος της καράφας), αναδεικνύοντας τα αρώματα και το γευστικό τους χαρακτήρα. Πολύ σημαντικό είναι να μεταγγίζεται με αργό ρυθμό το κρασί από τη φιάλη στην καράφα, ώστε να υπάρχει έλεγχος στα κατακάθια.

Ο ρόλος του τιρμπουσόν

Ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ που μπορείς να έχεις στο σπίτι σου είναι ένα αξιόπιστο τιρμπουσόν. Θα σε βοηθήσει να ανοίξεις οποιαδήποτε φιάλη χωρίς απρόοπτα.

Το σωστό σερβίρισμα

Όπως επιτάσσει ο γενικός κανόνας σε ένα δείπνο, τα λευκά κρασιά σερβίρονται πριν από τα ερυθρά, τα νέα πριν τα παλαιωμένα, τα ξηρά πριν τα γλυκά και ημίγλυκα και τα πιο απαλά πριν τα πιο ταννικά.

Από: Esquire IT
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ