2019-04-08 09:04:22
Φωτογραφία για Οι «διορθώσεις» στις συντάξεις χηρείας...
...που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας Ευνοϊκές διορθώσεις στο νόμο Κατρούγκαλου (4387/2016) για τις συντάξεις χηρείας επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, μετά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο...

νόμος στους δικαιούχους.

Οι νεότερες χήρες και χήροι λαμβάνουν σύνταξη για µία τριετία. Όσοι συμπληρώνουν τα 55 έτη εντός αυτής της τριετίας (δηλαδή είναι 52-55 τη στιγμή του θανάτου) χάνουν προσωρινά τη σύνταξη μετά την πρώτη 3ετία και τη λαμβάνουν δια βίου ξανά στα 67.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας εξετάζονται τα εξής:

-σκοπεύει να«παγώσει» τη διάταξη που προέβλεπε το κόψιμο της σύνταξης σε όσες ή όσους ελάμβαναν σύνταξη χηρείας και ήταν ηλικίας κάτω των 55 ετών.

-συζητά την αύξηση του ποσοστού της επανυπολογιζόμενης από το 50% που είναι σήμερα στο 70%. Το ποσοστό αυτό ενδέχεται να ισχύσει αναδρομικά και για τις συντάξεις που εκδόθηκαν μετά την ισχύ του Νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016.

- προτείνει να συμπεριληφθεί άρθρο που θα διασφαλίζει όσους λαμβάνουν σύνταξη χηρείας και δουλεύουν, αυτοαπασχολούνται ή έχουν άλλη σύνταξη προκειμένου να μην λαμβάνει κανείς κάτω από το κατώτατο όριο που νομοθετήθηκε εκ των υστέρων, δηλαδή τα 360-384 ευρώ, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης του θανόντος.

Ο στόχος των νέων διορθωτικών παρεμβάσεων είναι κυρίως η αναστολή του ηλικιακού ορίου των 55 ετών που οδηγούσε σε οριστική αναστολή της παροχής της σύνταξης...

enikonomia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ