2019-04-08 22:00:21
Φωτογραφία για To Facebook ζητά τα email passwords των συνδρομητών του!
Μία ακόμα μαύρη σελίδα γράφεται στην ιστορία της προσπάθειας του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών του.

Το τελευταίο περιστατικό που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του Facebook είναι το γεγονός ότι το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη φέρεται να ζήτησε από πολλούς χρήστες του να δώσουν το email password τους για σκοπούς ταυτοποίησης. Η αποκάλυψη αυτή έγινε από το Twitter και τα όσα ανέφεραν εκεί οι χρήστες του Facebook που τους ζητήθηκε να δώσουν αυτή την ευαίσθητη πληροφορία.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για μία λάθος εφαρμογή της πολιτικής ασφαλείας από την πλευρά του Facebook, αλλά ο σχολιασμός στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονος, μετά από όλη την κριτική που έχει δεχτεί το Facebook μετά από τις τελευταίες καταγγελίες για την αδυναμία του δικτύου να διατηρήσει ένα δεδομένο επίπεδο ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZDNet, το Facebook επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει να ακολουθεί την πρακτική της ανάγκης επιβεβαίωσης της ταυτότητας του κάθε χρήστη που κάνει login από διαφορετικούς λογαριασμούς email, ζητώντας το password. Μπορεί το Facebook να σημειώνει σε όλους τους τόνους πως δεν μπορούν να υποκλαπούν αυτά τα στοιχεία που ζητά για λόγους ασφαλείας, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα στο πολύπλοκο διαδικτυακό περιβάλλον.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις πως το Facebook τηρούσε σε ένα απλό αρχείο κειμένου χιλιάδες κωδικούς χρηστών του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αλλά και έκδηλη ανησυχία. Το γεγονός ότι το Facebook ζήτησε τους κωδικούς εισόδου σε υπηρεσίες emails από τους χρήστες του ενίσχυσε τις αντιδράσεις αυτές, τροφοδοτώντας συζητήσεις για το πώς και πόσο ασφαλώς αποθηκεύει τα δεδομένα των χρηστών του. Το στοιχείο που έχει προκαλέσει, πάντως, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες στους χρήστες του Facebook είναι το ότι δεν φαίνεται να δίνει μεγάλη βάση στην κρυπτογράφηση των δεδομένων που αποθηκεύει.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ