2019-04-08 23:14:18
Φωτογραφία για Τι μέλει γενέσθαι για τον Λοβέρδο?...
Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί το πρωί της Τρίτης η δικογραφία για το Novartis-gate λόγω του εισαγγελικού αιτήματος για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Τι μέλει γενέσθαι από εκεί και πέρα για τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ;

Με δεδομένο ότι η Βουλή κρίθηκε αναρμόδια ως προς τη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης καθώς η Προανακριτική Επιτροπή που συστάθηκε επί τούτου επέστρεψε στη Δικαιοσύνη τη δικογραφία πριν από περίπου έναν χρόνο, τον πρώτο λόγο για την άρση ή μη της ασυλίας έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. 

H εν λόγω Επιτροπή θα λάβει το σύνολο της δικογραφίας, όπως επίσης και τα κυριότερα σημεία του περιεχομένου αυτής, προκειμένου να εκφέρει γνώμη σχετικά με την άρση ή μη της ασυλίας του πρώην υπουργού.

Μετά τη σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, τη σκυτάλη θα πάρει η Ολομέλεια, η οποία θα κληθεί και να αποφασίσει σε σχετική ψηφοφορία για το αν και εφόσον θα αρθεί η ασυλία του βουλευτή της ΔΗΣΥ.

Στην περίπτωση που η ψηφοφορία οδηγήσει στην άρση της ασυλίας του, τότε ο Ανδρέας Λοβέρδος θα περάσει την πόρτα του αρμόδιου εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση.

Άγγελος Προβολισιάνος

documentonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παράτησαν τα πόστα τους!...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παράτησαν τα πόστα τους!...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ