2019-04-09 10:16:30
Φωτογραφία για Ρελάνς Σκουρλέτη...
Γιάννης Αλμπάνης

Το προηγούμενο διάστημα στο κυβερνητικό στρατόπεδο φαινόταν ότι είχαν επικρατήσει οι υπέρμαχοι της ολοκλήρωσης της κυβερνητικής θητείας.

Πέρα από στελέχη του Μαξίμου, όπως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, που είχαν ταχθεί εξαρχής υπέρ του Οκτωβρίου, ανάλογη θέση είχαν υιοθετήσει και τα κυβερνητικά στελέχη που πρόσκεινται στους 53+ με προεξάρχοντα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η μεταστροφή του Νίκου Βούτση από τον Μάιο στον Οκτώβριο, θεωρήθηκε από ορισμένους ότι έκανε την πλάστιγγα να γείρει οριστικά.

Ο γραμματέας

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μαζί με τον Νίκο Φίλη είναι δύο από τα ευάριθμα πλέον προβεβλημένα στελέχη που επιμένουν για διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών παράλληλα ή πολύ κοντά στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά ότι η διεξαγωγή των εκλογών αρκετούς μήνες μετά από μια (έστω και μικρή) ήττα στις ευρωεκλογές θα ευνοήσει τη Νέα Δημοκρατία, όπως άλλωστε είχε συμβεί το 2014 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, τον Μάιο θα είναι όλα ανοιχτά και η μάχη θα δοθεί επί ίσοις όροις.


Η επιχειρηματολογία του κ. Σκουρλέτη δεν έχει πείσει (προς το παρόν τουλάχιστον) την πλειονότητα των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Η κινητοποίηση

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια ρελάνς σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την επανασυσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη δυναμική της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στη χθεσινή συνέντευξή του στον Τάκη Σπηλιόπουλο στο Kontra Channel ο κ. Σκουρλέτης είπε:

«Φάνηκε ότι η Προοδευτική Συμμαχία κατορθώνει και εμπνέει και συσπειρώνει έναν κόσμο, βάζει στο παιχνίδι έναν κόσμο ο οποίος αρκούνταν στο να παρακολουθεί […] επί ένα μήνα έχουν γίνει περιφερειακές συγκεντρώσεις με πάνελ αυτού του τύπου, όλες ανοιχτές, στη Λάρισα, στο Ηράκλειο της Κρήτης και αλλού, οι οποίες ήταν τουλάχιστον διπλάσιες και τριπλάσιες σε κόσμο από τις συγκεντρώσεις που βλέπαμε τον τελευταίο χρόνο.»

Στην ουσία αυτό που λέει ό γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αναπτύσσεται μια κινητοποίηση γύρω από την Προοδευτική Συμμαχία η οποία θα φτάσει στην κορύφωσή της τον Μάιο. Στη συνέχεια, είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθεί το μομέντουμ.

Στο Γαλάτσι

Ίδια λογικής ήγαν και η φράση που είπε ο κ. Σκουρλέτης στον κ. Τσίπρα στο Γαλάτσι, αναφερόμενος στην επιτυχία της συγκέντρωσης: «Τώρα μπορείς να κάνεις εκλογές όποτε θέλεις», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει προοπτική νίκης για τον Μάιο. Ο κ. Τσίπρας τον άκουσε χαμογελαστός, αλλά δεν είπε την άποψή του...
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ