2019-04-09 16:31:44
Φωτογραφία για Όλα τα στοιχεία και το μαύρο χρήμα...
...που «καίνε» τον Ανδρέα Λοβέρδο Τι περιλαμβάνει το σκέλος της μεγάλης δικογραφίας που αφορά στον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή, Ανδρέα Λοβέρδο.

Μονόδρομος ήταν για την...

εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, το αίτημα για άρση της ασυλίας του, ώστε να τον καλέσει ως ύποπτο τέλεσης δωροδοκίας, για "έργα και ημέρες" του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, κατά την χρονική περίοδο από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 .

Τα έγγραφα - ντοκουμέντα που συνέλεξε η μεγάλη εισαγγελική έρευνα, επιβεβαιώνουν πλήρως και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του Documento.

Eίναι ένας συνδυασμός μαρτυριών για το πως λειτουργούσε το "μαύρο ταμείο" της Novartis, και όχι μόνο από προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και από άλλους που μίλησαν με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους, και εγγράφων όπως emails, ενημερωτικά σημειώματα, χειρόγραφες σημειώσεις, ύποπτες τραπεζικές αναλήψεις, ακόμα και υπέρογκων χρηματικών ποσών από εμπλεκόμενους στο μεγάλο πάρτυ, βίντεο, αλλά και εικονικά τιμολόγια και εξόφθαλμα ευνοϊκές προς την Novartis υπουργικές αποφάσεις.


Ας τα πάρουμε όμως ένα προς ένα:

Το πόρισμα Παπασπύρου

Κατ' αρχήν πολύ σημαντικό στοιχείο, και όχι μόνον για την περίπτωση Λοβέρδου καθώς αφορά στην χρονική περίοδο από 2006-2014, είναι το περιεχόμενο του εμπεριστατωμένου πορίσματος των 3.000 σελίδων του κλιμακίου των ελεγκτών της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης,Μαρίας Παπασπύρου, για τις τιμολογήσεις των φαρμάκων . Από το πόρισμα προκύπτουν οι μεθοδευμένες παρεμβάσεις που επηρέασαν, παρανόμως και πολύ προς τα πάνω, τις τιμές συγκεκριμένων σκευασμάτων της Novartis, που ήταν και από τα ακριβότερα, προς όφελος της εταιρίας και σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Οι νεότερες καταθέσεις και οι βαλίτσες με τα χρήματα

Μέχρι σήμερα είχε γίνει γνωστό το περιεχόμενο κάποιων εκ των καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων .

Οι μάρτυρες είναι πολλοί περισσότεροι,  ενώ και οι ίδιοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν επανέλθει- αρκετές φορές- με νεότερες καταθέσεις...

Διαβάστε αναλυτικότερα στο documentonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ