2019-04-09 18:29:16
Φωτογραφία για Υπόθεση Novartis: Ανοιχτή η έρευνα για πέντε πολιτικά πρόσωπα
Ανοιχτή παραμένει η έρευνα για τα τελευταία πέντε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis. Στόχος των Εισαγγελέων κατά της διαφθοράς είναι μέσα στον Απρίλιο να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση του υλικού, που όπως εκτιμάται θα αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των αρχειοθετήσεων.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για τον Ανδρέα Λοβέρδο, έγινε καθώς οι Εισαγγελείς έλαβαν υπόψιν μία σειρά ενδείξεων που κατά την κρίση τους οδηγούν στο ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα για δωροδοκία.

Οι Εισαγγελείς έχουν αποστείλει κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων για να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας, ενώ έχουν αποστείλει κλήσεις και στους υπευθύνους διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Novartis, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι Εισαγγελείς έφθασαν σε αυτά τα πρόσωπα, καθώς από εικονικά τιμολόγια αποτύπωσαν ύποπτες διαδρομές χρήματος. Τα χρήματα αυτά φέρονται να ξεκινούν από τη μητρική Novartis από τη Βασιλεία της Ελβετίας, να σταθμεύουν στη Novartis-Ελλάς κι ένα μέρος αυτών να πηγαίνει σε εικονικά τιμολόγια, που εκδίδει η ποινικά ελεγχόμενη διαφημιστική εταιρεία, για δήθεν διαφήμιση σε τρεις διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.


Ιδιαίτερη εντύπωση αποτελεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να έχει βραχύβια επιχειρηματική δραστηριότητα (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012) με τους τζίρους της να ανεβαίνουν και να συνδέονται μόνο με τη Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται και άλλες εταιρείες. Υπό έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες είναι και άλλες εταιρείες που φέρονται να παίζουν το ρόλο «πλυντηρίου».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ