2019-04-09 19:16:52
Φωτογραφία για Το ''φάουλ'' του τ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για τον Αρχηγό ΓΕΣ
Του Ηλία Προύφα

Την άποψή μας για τον τέως Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, την έχουμε πει δημόσια και την έχουμε γράψει όπως πάντα επώνυμα, μέσα από αυτό το βήμα.

Θεωρούμε ότι είναι ένας από τους καλύτερους υπουργούς άμυνας, που πέρασαν από το Πεντάγωνο. Αυτό δεν αλλάζει.

Αγαπούσε και αγαπά το στράτευμα, γι' αυτό και άφησε έργο φεύγοντας. Εάν επί θητείας του, δεν υπήρχε οικονομική κρίση, θα έκανε ''παπάδες''. 

Μας έκανε την τιμή και μας παραχώρησε συνέντευξη στο kranosgr, όπως και ποτέ δεν αρνήθηκε δηλώσεις, στις περιοδείες που τον συναντούσαμε και δεν ήταν λίγες οι φορές.

Μας γνωρίζει και τον γνωρίζουμε, γι αυτό και είμαστε σίγουροι ότι την κριτική που θα του ασκήσουμε, θα τη δεχθεί ως καλοπροαίρετη, σχετικά με τη σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό open και τις δηλώσεις του, για τον ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Ρήγα και τον Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, οι οποίες πραγματικά μας εξέπληξαν.


Δε θα σταθούμε στους πολιτικούς Ευάγγελο Αποστολάκη (πλέον πολιτικός) και τον ΑΝΥΕΘΑ, Πάνο Ρήγα, για τους οποίους μπορεί πολιτικά να γράφει και να λέει ότι θέλει. 

Θα σταθούμε στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, ο οποίος ''χτυπήθηκε'' θεωρούμε σκληρά, από έναν τέως Υπουργό Άμυνας, ο οποίος ήταν αυτός που τον επέλεξε ως Αντιστράτηγο και τον διατήρησε για δεύτερο χρόνο στο Δ'ΣΣ.

Χαρακτηρίστηκε ακροδεξιός (πρώην), επικίνδυνος, κατευθυνόμενος, χαρακτηρισμοί που θίγουν εμμέσως εκτός από το πρόσωπο και το θεσμό του Αρχηγού. 

Αλήθεια γιατί ο ίδιος επέτρεψε να υπάρχει ένα τέτοιο πρόσωπο στο ΑΣΣ και γιατί το αποκαλύπτει τώρα; Μεγάλο ερώτημα.

Οι δηλώσεις του Αντιστράτηγου Καμπά στο οχυρό Ρούπελ, όπως έγραψε και ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας στο facebook, Λεωνίδας Μπλαβέρης, με τον οποίο συμφωνούμε απόλυτα, αναφερόταν στους νεκρούς Έλληνες Στρατιώτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την πατρίδα. Και όχι λόγο αλλαγής του ''δόγματος'', ότι ο ΕΣ, δεν πολεμά υπέρ Πίστεως και Πατρίδος".

Επικαλέστηκε ο τέως Υπουργός το Στρατηγό Στεφανή, ο οποίος κατά τον ίδιο, πληρούσε τα κριτήρια, για να ηγηθεί του ΓΕΕΘΑ και αναφέρεται στη μικρή περιπέτεια υγείας του Αντιστράτηγου Καμπά, κάτι το οποίο θεωρούμε, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του, ''χτύπημα'' κάτω από τη μέση.

Ο Στρατηγός Στεφανής, ένας πράγματι άξιος και ικανός Αξιωματικός, για τον οποίο δεν αμφιβάλει κανείς ότι είχε τα εχέγγυα, να γίνει ένας εξαιρετικός ΑΓΕΕΘΑ, δεν ''έχασε'' στο νήμα από τον Αντιστράτηγο Καμπά, αλλά από τον Πτέραρχο Χριστοδούλου.

Όσον αφορά τα δύο μικρά στηθαγχικά επεισόδια που είχε ο νυν ΑΓΕΣ, λόγω της συγκίνησης της προαγωγής του, θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ''συνάχι'' σε σχέση με την περιπέτεια υγείας, που αντιμετώπισε ο αντικαταστάτης του Πάνου Καμμένου, νυν ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έμεινε για δέκα ημέρες νοσηλευόμενος, έλαβε και 15 ημέρες αναρρωτική και στο διάστημα αυτό είχε αντικατασταθεί, από τον τότε Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ και νυν Στρατάρχη Κωνσταντίνο Φλώρο.

Δε συγκρίνουμε αρρώστιες, αλλά στην περίπτωση του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος πολύ σωστά κατά την ταπεινή μας γνώμη ηγήθηκε του ΥΠΕΘΑ, δεν απαιτήθηκε ''ιατρικό πιστοποιητικό;''

Αγαπητέ Πρόεδρε Πάνο Καμμένο, δε θα μπούμε στη λογική περί ''προεκλογικών'' σου δηλώσεων σχετικά με τους ψήφους της εφεδρείας, όπως έχει γραφεί σε δημοσιεύματα. Οι δηλώσεις σου σχετικά με τον Α/ΓΕΣ, ήταν ατυχείς και αυτό δεν είναι μόνο άποψη δική μας, αλλά και άλλων συναδέλφων στρατιωτικών συντακτών και κυρίως στελεχών των ΕΔ, με τους οποίους συζητήσαμε το θέμα.

Ο Αντιστράτηγος Καμπάς, ο οποίος με απόφαση του Πρωθυπουργού με τον οποίο συνεργάστηκες και του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, τον οποίο επαινείς, ηγείται του Στρατού μας, απολαμβάνοντας δημοφιλία, ανάμεσα στα στελέχη, για το έργο που επιτελεί και καθημερινά παρουσιάζεται, όχι μόνο από το kranosgr.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ