2019-04-11 18:50:38
Φωτογραφία για Δίκη του «καναλάρχη » Νίκου Φλαούνα – Τα πήραν…. στο «κρανίο» οι δικαστές !
Η προγραμματισμένη για σήμερα διακοπείσα  δίκη  του καναλάρχη της Μεσσηνίας Νίκου φλαούνα  στο Α΄Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας οδηγήθηκε πάλι σε διακοπή για τις 25 Ιουνίου 2019 με την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου αλλά με  νέο …..διορισμένο συνήγορο του κου Φλαούνα που όρισε το δικαστήριο προκειμένου να ενημερωθεί  μετά την παραίτηση από την υπεράσπιση των νομικών συμβούλων που τυγχάνει να είναι και νομικοί σύμβουλοι της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη 

Με την έναρξη της δίκης οι νομικοί σύμβουλοι του κου Φλαούνα προσκόμισαν ιατρική βεβαίωση από τον ίδιο ιατρό του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που είχε υπογράψει  και στις 21 Φεβρουαρίου 2019  ότι ο κος Φλαούνας  είναι ασθενής και νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο  και οδήγησε την δίκη να διακοπεί και να συνεχισθεί σήμερα.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11.00  και διέταξε την βίαια προσαγωγή του κατηγορουμένου έστω και ασθενούς .


Με την έναρξη της διαδικασίας  μετά την προσωρινή διακοπή  εμφανίσθηκε ο κος Φλαούνας στην αίθουσα του δικαστηρίου  με …..πυτζάμες νοσοκομείου και …..πεταλούδα στο χέρι . 

Οι συνήγοροι του αντέδρασαν ζητώντας αναβολή την οποία το δικαστήριο  δεν έδωσε  και αποφάσισαν να ….παραιτηθούν από την δίκη προκειμένου να πετύχουν αναβολή.

Το δικαστήριο αποφάσισε τον ορισμό υπεράσπισης  νέου δικηγόρου και διέκοψε την δίκη για τις 25 Ιουνίου προκειμένου να ενημερωθεί η νέα συνήγορος και να συνεχιστή η δίκη με την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου

Το ιστορικό 

Με ομόφωνη απόφασή του (2039/2018), το Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε στις 14 Νοέμβρη, αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αθώωσε κατά πλειοψηφία σε δεύτερο βαθμό τον «καναλάρχη » της Μεσσηνίας Νικόλαο Φλαούνα.

Σε πρώτο βαθμό ο Φλαούνας είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε κάθειρξη δώδεκα ετών για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου

Επί σειρά ετών, από το 1989 μέχρι το 2009, εμφανιζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας, μισθοδοτούνταν και προαγόταν κανονικότατα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφος της «Αυριανής» και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ της Μεσσηνίας !

Κι όμως, του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου, με μοναδικό στοιχείο το λευκό ποινικό μητρώο. 

Ανεξάρτητα, όμως, από τον «ευγενικό» χειρισμό, της δικαιοσύνης  σημασία έχει πως ο Φλαούνας καταδικάστηκε ως απατεώνας .

Η πλειοψηφία του δικαστηρίου (3 προς 2) αθώωσε τον Φλαούνα, κάνοντας αναφορά κυρίως στη μαρτυρική κατάθεση του Τζουμάκα, επικαλούμενη «ορισμένες αμφιβολίες καθόσον αφορά την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση της αξιόποινης πράξης της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου»!

Ο Αρειος Πάγος  έκανε φύλλο και φτερό την αθωωτική απόφαση, σημειώνοντας ότι το Πενταμελές Εφετείο (η πλειοψηφία) «δεν έλαβε υπόψη του και δεν αξιολόγησε στο σύνολό τους όλα ανεξαιρέτως τα αποδεικτικά μέσα που είχε στη διάθεσή του για να διαμορφώσει την κρίση του, αλλά επιλεκτικά έλαβε υπόψη του και συνεκτίμησε μερικά μόνο από αυτά, καθώς και περικοπές κάποιων από αυτά»!

 Και αναφέρει χαρακτηριστικά στοιχεία του αποδεικτικού υλικού, που ανατρέπουν αυτά που επιστράτευσε το Πενταμελές για να αθωώσει τον Φλαούνα.

Σημειώνει ακόμα ο Αρειος Πάγος ότι «περαιτέρω, η προσβαλλόμενη απόφαση περιέχει αντιφάσεις», τις οποίες και καταγράφει.
newsmessinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ