2019-04-12 14:14:37
Φωτογραφία για «Όχι» από Δημαρά και Τσιρώνη...
...στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό Την καταψήφιση των σχετικών διατάξεων και του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό προανήγγειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, μέλη των...

οποίων είναι ο Γιώργος Δημαράς και ο Γιάννης Τσιρώνης.

Συγκεκριμένα το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων δημοσιοποίησε ότι μετά τις σχετικές συζητήσεις στη Βουλή, τις τοποθετήσεις των περιβαλλοντικών φορέων, αλλά και του κ. Τσιρώνη, οι βουλευτές-μέλη τους θα καταψηφίσουν τις διατάξεις και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αν δεν γίνουν οι σχετικές αναμορφώσεις.

Όπως αναφέρουν στη σχετική τους ανακοίνωση, βασική εκτίμηση είναι ότι έχουν προκύψει ήδη σοβαρά θέματα που απαιτούν ευρύτερη και αναλυτικότερη διαβούλευση, με δεδομένες τις πολλές περιπτώσεις υφιστάμενων αυθαιρεσιών, χρόνιων προβλημάτων αλλά και τις μεγάλες πιέσεις για χρήσεις και έργα στον αιγιαλό και την παραλία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διευκρινίζουν ότι οι ρυθμίσεις για τακτοποίηση υφιστάμενων, αλλά και μελλοντικών αυθαιρεσιών, οι προβλέψεις για επείγοντα έργα που θα νομιμοποιούνται οριστικά χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση, αλλά και οι προβλέψεις και ασάφειες παραχώρησης ευαίσθητων περιοχών για έργα με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καταλήγουν να επισκιάζουν τις θετικές προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.


Επιμένουν στην προτεραιότητα προστασίας των σημαντικών και πολύτιμων οικοσυστημάτων των ακτών. Επιπλέον, τονίζουν ότι η κλιματική αλλαγή και οι προβλεπόμενες επιπτώσεις της σε παράκτιες περιοχές θα πρέπει να οδηγήσουν σε ριζική αλλαγή νοοτροπίας και προτεραιοτήτων σε σχέση με χρήσεις και έργα επί του αιγιαλού...

altsantiri.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ