2019-04-12 18:30:25
Φωτογραφία για «Noble Gourmet Restaurant»: Πασχάτη από τη Ρόδο έχετε δοκιμάσει;
Μια γαστρονομική εμπειρία αιχμής μας επιφυλάσσει το 2ο Symposio at Ark την επόμενη εβδομάδα. Υψηλός προσκεκλημένος του πρωτοποριακού γαστρονομικού event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, είναι το εστιατόριο «Noble Gourmet Restaurant» στην κορυφή του πολυτελούς ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου, που διακρίθηκε και φέτος με Χρυσό Σκούφο και μόλις πριν από λίγες ημέρες με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2019.

Καθόλου τυχαία, μιας και ο νεαρός αλλά πολύ ταλαντούχος Ροδίτης σεφ Σταμάτης Μισομικές καταθέτει μια καθ’ όλα ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση που δίνει fine dining διάσταση στην άγνωστη όσο και συναρπαστική κουζίνα της Ρόδου. Με την πολύτιμη αρωγή του executive chef του ξενοδοχείου Γιώργου Τρουμούχη, οι άκρως πρωτότυπες συνθέσεις στο «Noble» φωτίζουν τη μαγειρική παράδοση του νησιού και τη συνδέουν δυναμικά, γοητευτικά και συγκινητικά με τη σύγχρονη γαστρονομία.


Βάση μοναδική και με ξεχωριστή σημειολογία για όλη αυτήν τη διαδικασία αποτελεί σίγουρα το βιβλίο του Τρουμούχη «Μακριά μυρωδιά», για τις ανάγκες του οποίου γύρισε τη Ρόδο από χωριό σε χωριό με σκοπό να καταγράψει τις συνταγές και τις παραδόσεις του τόπου και να παραδώσει εν τέλει μια πραγματική εγκυκλοπαίδεια της τοπικής κουζίνας.

Στο ειδικό μενού που θα σερβιριστεί στο «Ark» ο Σταμάτης Μισομικές ανθολογεί ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες του «Noble» όπως το εξαιρετικό σουπιόρυζο με μελάνι σουπιάς και «πέπλο» από τυρί σύνορο και ο αφοπλιστικά νόστιμος Πασχάτης, για ένα γαστρονομικό ταξίδι-εμπειρία που θα μας ταξιδέψει νοερά στο Νησί των Ιπποτών και θα μας βάλει πιάτο το πιάτο όλο και πιο βαθιά στα εσώψυχα της ροδίτικης κουζίνας.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Δείτε το μενού που ετοιμάζει «Noble Gourmet Restaurant» για την Πέμπτη 18/4

Welcome drink

Ούζο 12

Καλωσόρισμα

Πιταρούδι

πιταρούδι σε τρεις υφές και γεύσεις, με μαρμελάδα τομάτας αρωματισμένη με ροδοσταμιά

Ορεκτικό

Σουπιόρυζο με γιαπράκι θαλασσινών

ριζότο με σουπιά σε κύβο από καρύδι, καϊμάκι από κατσικίσιο τυρί «Σύνορο» και γιαπράκι με σπινιάλο

Κυρίως πιάτο

Πασχάτης

αρνί στον ξυλόφουρνο με αρώματα δυόσμου και άνηθου, πλιγούρι, μελιτζανάκι μπουκωτό με ροδίτικη κάππαρη και σάλτσα από χαρούπι

Επιδόρπιο

Ροδίτικο στεφάνι

λευκή σοκολάτα, ιβίσκος, τριαντάφυλλο, μπιγκόνιες, γιασεμί, ρίζα μαϊντανού

Επιδόρπιο κρασί

Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 42/άτομο

athinorama.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ