2019-04-13 16:01:03
Φωτογραφία για «Οταν πέθανε η γυναίκα μου χόρευα μόνος τα τραγούδια μας»...
Εκ βαθέων συνέντευξη του Γ. Μπουτάρη.

ΒΙΝΤΕΟ Για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη και ποια εμπόδια συνάντησε στην προσπάθειά του να κατασκευαστεί μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης, που αναφέρθηκε επίσης στον θάνατο της συζύγου του και...

πώς το διαχειρίστηκε.

«Είμαι εξοικειωμένος με τον θάνατο. Επειδή η γυναίκα μου ήταν 5 χρόνια άρρωστη, το συζητούσαμε... Θα σου πω και κάτι που ίσως δεν πρέπει να το πω. Όταν πήραν τη γυναίκα μου νεκρή από το σπίτι, εγώ μετά χόρευα στο σπίτι μόνος μου τραγούδια που χορεύαμε μαζί. Αν αυτό λέει κάτι σε κανέναν έχει καλώς, αν δεν λέει δεν με νοιάζει και καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο GRtimes.gr.

Το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα είναι ιδιωτικό και βρίσκεται στη Ριτσώνα Ο Γιάννης Μπουτάρης υπήρξε παντρεμένος για πολλά χρόνια με την Αθηνά Μιχαήλ, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Χώρισαν προσωρινά το 1981, αλλά αργότερα αποφάσισαν να συζήσουν και πάλι, χωρίς όμως να παντρευτούν. Μετά τον θάνατό της, ο Γιάννης Μπουτάρης εκπλήρωσε την επιθυμία της να μην ταφεί θρησκευτικά αλλά να αποτεφρωθεί, κάτι που έλαβε χώρα στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς στην Θεσσαλονίκη δεν έχει κατασκευαστεί αποτεφρωτήριο νεκρών.


«Για εμένα η υπόθεση του θανάτου είναι πολύ σημαντική. Όπως χαίρεσαι όταν γεννιέται το παιδί σου, έτσι λυπάσαι όταν πεθαίνει ο δικός σου», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως είναι εξοικειωμένος με την ιδέα του θανάτου. «Επειδή η γυναίκα μου ταλαιπωρήθηκε πέντε χρόνια πριν πεθάνει,όλο αυτό το διάστημα συζητούσαμε τον θάνατο, τον αποχωρισμό, υπάρχει ή δεν υπάρχει μετά, πού θες να σε θάψω, εντέλει ήθελε να καεί. Αυτά αναγκαστικά σε φέρνουν σε μια εξοικείωση. Το περιμένεις να έρθει, η ημερομηνία λήξεως ήρθε. Είναι βαρύ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», συνέχισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Εξηγώντας περισσότερο τι σημαίνει για εκείνον η έννοια εξοικείωση με τον θάνατο, ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε: «Θα σου πω και κάτι που ίσως δεν πρέπει να το πω. Όταν πήραν τη γυναίκα μου νεκρή από το σπίτι, εγώ μετά χόρευα στο σπίτι μόνος μου τραγούδια που χορεύαμε μαζί. Αν αυτό λέει κάτι σε κανέναν έχει καλώς, αν δεν λέει δεν με νοιάζει και καθόλου».
GRTIMES.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ